Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Ozyiğit, Toros Universitesinde Toros Uni TV'de 'Prof. Dr. Ahmet Ozer ile Gundem' programının canlı yayın konuğu oldu.
Başkan Ozyiğit, Toros Universitesinde katıldığı canlı yayın oncesinde Mutevelli Heyet Başkan Yardımcısı Nil Aşkın ve Genel Sekreter Reşit Aşkın ile bir sure sohbet etti. Toros catısı altında boylesine kapsamlı bir kanalın kurulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ozyiğit, kanalın Mersin'e ve Yenişehir ilcesine hayırlı olmasını diledi.

"Eğitim kalitesi duştukce, şiddet artıyor"
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]İstanbul'da teror operasyonu! Şişli Belediye Başkan Yardımcısı da gozaltındaBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktıVahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıDaha sonra canlı yayına katılan Ozyiğit, Prof. Dr. Ozer'in sorularını yanıtladı. 25 Kasım Kadına Yonelik Şiddetle Uluslararası Mucadele Gunune vurgu yapan Ozyiğit, "25 Kasım onemli bir gun. Ulkemizin en buyuk sorunlarından bir tanesi, ozellikle son yıllarda kadına şiddetin arttığı kadın cinayetlerinin cok arttığı bir sureci yaşıyoruz. Bunun kokeninde eğitim var. Eğitim kalitesi duştukce, ekonomik yaşam zorlaştıkca şiddet artıyor. Bu sebeple kadına şiddeti kınıyoruz ve kadına şiddete dur diyoruz" dedi.
Calışmalarından soz eden Ozyiğit, Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurduklarını belirterek, "3 urunu markalaştırdık. Bunlar; Karahacılı Nar Ekşisi, Cavak Portakal Receli ve Değirmencay Zeytinyağıdır. Bu 3 urunu biz hazırladık, piyasaya sunacağız" diye konuştu.
"Yenişehir Akademiyi hizmete sunduk"
Yenişehir Akademiyi kurduklarını da soyleyen Ozyiğit, "0-3 yaş erken cocukluk eğitimi anne-babaya verilen bir eğitim. Anne-baba eğitim eksiliği hepimizin ortak bir sorunu. Bir cocuğa nasıl bakacağınızı, nasıl davranacağınızı, ne yedirip ne icireceğinizi buyuklerinizden oğreniyorsunuz, bu buyuk bir eksiklik. Halbuki cocuğun 0-5 yaş arasında zihinsel gelişimi gercekleşiyor. Bu eğitimle ilgili her alanda faaliyet gosteren bir yer olan Yenişehir Akademi'yi kurduk" şeklinde konuştu.
Yaklaşık 1,5 saat suren canlı yayının sonunda Ozyiğit teşekkur ederek Toros Uni TV'ye yayın hayatında başarılar diledi. - MERSİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı