Kocaeli'de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, İl Milli Eğitim Mudurluğune bağlı memur, hizmetli, kadrolu işci ve Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında calışan diğer personellerin, gonulluluk esasına gore filyasyon ve saha calışmalarında sağlık gorevlilerine yardımcı olmasına karar verildi.
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 ile mucadele kapsamında, kent genelinde alınması gereken ilave tedbirler değerlendirildi.
Kurul tarafından İl Milli Eğitim Mudurluğune bağlı gorev yapan memur, hizmetli, kadrolu işci ve Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında calışan diğer personellerin, gonulluluk esasına gore, ihtiyac duyulması halinde gecici olarak, filyasyon ve saha calışmalarında sağlık gorevlilerine yardımcı olmak uzere kaymakamlıklarca İlce Sağlık Mudurlukleri emrine gorevlendirilmesi kararlaştırıldı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu kapsamda, İl Milli Eğitim Mudurluğune bağlı okullarda yuz yuze eğitime başlanması durumunda, ilgili personel gorevlendirmelerinin sonlandırılmasına, konuyla ilgili tedbirlere ilişkin yapılacak uygulamalarda, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hukumleri cercevesinde zaman, yer ve sayının kaymakamlıklarca belirlenmesinin uygun gorulduğu bildirildi.
Ayrıca, istisna kurumlarda kendi mevzuatları dahilinde olmak uzere, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında, istihdam şekline bakılmaksızın gorev yapan hamile personelin gebeliğinin 24'uncu haftasından 32'nci haftasına kadar olan sure icerisinde idari izinli sayılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İbrahim Aktaş