Okuduğunu Anlama Projesi kapsamında online kitap buluşmaları gercekleştiren İTU ETA Vakfı Doğa Koleji oğrencilere akıcı okuma becerisi kazandırmayı hedefliyor. Ortaokul Koordinatoru Dr. Ciğdem Mollaibrahimoğlu, "Oğrencilerimizin yaş gruplarına uygun kitapların yazarlarıyla gercekleştirdiğimiz online kitap buluşmaları, okul dışında da yaşamı anlama, yaşama katılma ve yaşamda rol ustlenme becerilerine katkı sağlıyor" dedi.
İTU ETA Vakfı Doğa Koleji oğrencileri, yazarlarla online platformda bir araya geliyor. Pandemi onlemleri sebebiyle online olarak gercekleşen kitap buluşmalarında, oğrenciler Yazar Gulten Dayıoğlu ile "Parbat Dağı'nın Esrarı", Yazar Dicle Keskinoğlu ile "Gokyuzunden Gelen Gri Tuy", Yazar Miyase Sertbarut ile "Dedemin Sihirli Dukkanı", Yazar Pelin Guneş ile "Konakta Neler Oluyor?" ve Yazar Murat Yığcı ile "Ozguvenli Olmak İstiyorum" kitap soyleşisine katıldı.

İTU ETA Vakfı Doğa Koleji Ortaokul Koordinatoru Dr. Ciğdem Mollaibrahimoğlu, "Doğa Kolejine ozgu okuduğunu anlama programımızla oğrencilerimize akıcı okuma becerisi kazandırmayı hedefliyoruz. Oğrencilerimize işlevsel okuryazarlık ve okuduğunu anlama becerisi kazandırmak icin kitap buluşmalarımızı online gercekleştiriyoruz" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk etti"15 BİN ADET KİTAP SELDEN ETKİLENEN OKULLARA GONDERİLDİ"
Ortaokul Koordinatoru Dr. Mollaibrahimoğlu, "Toplumların yaratıcılık, hayal gucu, okuduğunu anlama ve global duşunme becerilerini geliştiren kitap, yeni bir dunyanın kapılarını acar. Oyle ki eğitim ve refah seviyesi yuksek toplumlar, kitap okuma alışkanlığı gelişmiş toplumlar olarak adlandırılır. Sosyal sorumluluk bilinci ve kitap sevgisi gelişmiş oğrencilerimiz, sel felaketinden etkilenen okulların kutuphaneleri icin topladıkları 15 bin adet kitabı Giresun'a ulaştırdı. Kitapların, oğrencilerimizin eğitim-oğretim hayatında onemli bir yeri ve değeri var" diye konuştu.
"OKUDUĞUNU ANLAMA, BAŞARIYLA İLİNTİLİDİR"
Eskiden gerek eğitim gerekse yaşam icin 'bilmek' yetiyorken gunumuzde 'bilmenin yanında ileri duzeyde anlamanın' bir zorunluluk haline geldiğini belirten Dr. Mollaibrahimoğlu, "Okuma eğitiminin erken yaşlarda başlaması ve uzerinde ciddiyetle durulmasının, oğrencilerin algılama becerilerinin gelişiminde buyuk bir etkisi olduğu bilinciyle; nitelikli oğretmen eğitimleri, nitelikli yayın ve programlar cercevesinde okuduğunu anlama programımızı her gecen gun daha da geliştiriyoruz. Okuduğunu anlama eyleminin, başarı ile doğrudan ilintili olduğunun bilincinde olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı