Formula 1 oncesinde, Red Bull pilotlarının İstanbul'da gercekleştirdiği tanıtım filmi tum dunyada yayınlanmaya başladı.
9 yıl aradan sonra ulkemizde yeniden gercekleşen ve heyecana sahne olan Formula 1 oncesinde İstanbul tanıtımı ve AlphaTauri moda markası tanıtımı icin cekilen film tum dunyada yayına girdi. Filmde, dunyaca unlu pilotlar; Scuderia AlphaTauri pilotu Pierre Gasly ve Aston Martin Red Bull Racing pilotu Alexander Albon'un F1 araclarıyla İstanbul'un en guzel cadde ve sokaklarını turladığı anlar gosteriyor. Filmin en dikkat ceken karesi ise pilotların 15 Temmuz Şehitler Koprusu'nden saniyeler icinde gectikleri anlar oldu.

KITALARARASI İLK TUNEL GECİŞİ
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBirlikte yolan cıkan ve İstanbul'u baştan başa keşfedebilmek icin birbirinden ayrılan iki surucu, muhtelif acılardan kendilerini takip eden kameralarla birlikte şehri turladı ve İstanbul'un renkli silueti de onlara eşlik etti. Topkapı Sarayı, Galata Koprusu, Sultanahmet Camii'ni hızla gecerek Sultanahmet Meydanı'nda drift yapan pilotlar, tum bakışları uzerine cekti. Fırtına gibi gecen gezide her iki arac da sadece saniyeler icinde Asya Kıtası'ndan Avrupa'ya gecip geri dondu. Cekimler sırasında Aston Martin Red Bull Racing Pilotu Albon, Avrasya Tuneli'nden ilk kıtalararası tunel gecişini yaptı. Aynı zamanda Gasly, iki kıtanın ortasında; 360 derecelik spin atma hareketini (donut) gercekleştiren ilk kişi oldu.
"KITADAN KITAYA GECMEK HARİKAYDI"
Pierre Gasly, İstanbul'da yaşadığı deneyimin ardından, "İstanbul'da F1 aracı kullanmak, ozellikle de koprunun ustunde kıtadan kıtaya gecmek harikaydı" dedi. Fransız pilot sozlerine şoyle devam etti: "AlphaTauri ekibini ve moda markasını Turkiye ile tanıştırdığım icin de ayrıca cok mutluyum. Modayı ve kıyafetleri cok seviyorum, bu nedenle boyle seckin bir markayla calışmak benim icin buyuk fırsat. Bu, birlikte ilk sezonumuz ve markayı dunya capında buyurken ve gelişirken gormek muthiş. Bu onemli gunun bir parcası olmak cok havalı bir şey".
"KOPRUDEKİ ANLAR UNUTULMAZDI"
Alexander Albon ise, "İstanbul sokaklarında arac kullanmak gercekten cok iyi bir tecrubeydi. 15 Temmuz Şehitler Koprusu'ndeki anlar da unutulmazdı" dedi. F1 podyumuna cıkan ilk Taylandlı surucu olmayı başaran pilot, tanıtımı bu filmle gercekleşen moda markası hakkında da "Moda markasını ziyaretimde tum sureci baştan aşağı gordum ve bir Formula 1 takımına cok yakıştırdım. İnovatif ve arkasında buyuk teknoloji var. Bunun gunluk hayatta kullanıldığını gormek cok havalı" yorumlarında bulundu.
İLK VIP MUŞTERİLER F1 PİLOTLARI
Film cekimleri icin oldukca yoğun vakit harcayan Gasly ve Albon İstanbul'da pist dışında gecirdikleri gunu moda markasının tanıtımına katılarak tamamladı. Burada fotoğrafcılara poz veren ikili, Vakkorama'daki AlphaTauri koleksiyonundan alışveriş yapan ilk VIP muşteriler oldu. Turkiye'de ilk kez satışa giren moda markasının yeni koleksiyonunu tanıtan reklam filmi, bugun tum dunya ile eş zamanlı olarak yayına girdi.
(İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı