ERZURUM'un Narman ilcesinde 8 yıl once kurulan Narman Kadın Buz Hokeyi Takımı, eğitim camiasına oğretmen yetiştiren bir kulup oldu. Kulupte milli formayı giyerek kontenjandan girdikleri universitelerin spor bilimleri fakultesinden mezun olan 10 sporcu beden eğitimi oğretmeni oldu. Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser, "Buzun perileri oğretmen olarak Turkiye'nin dort bir tarafına gittiler" dedi.
Erzurum'da 2011 yılında 25'incisi duzenlenen Dunya Universiteler Kış Oyunları icin 5 bin nufuslu Narman ilcesinde kurulan 25 kişilik kadın buz hokeyi takımı, rakiplerin korkulu ruyası halkın ise gururu oldu. 2011'de kurulan buz hokeyi takımı her yıl gosterdiği başarılarla 2012- 2013 sezonunda eleme maclarını gecerek birinci lige cıkma başarısını gosterdi. Kulupte futbol, basketbol ve voleybol gibi faaliyetlerin de bulunduğunu belirten Narmanspor Kulup Başkanı Huseyin Yavuz, "Yaklaşık 14 yıldır başkanlık yapıyorum. 2011'den sonra buz sporlarına yonelik calışmalar oldu. Belediye Başkanımız Burhanettin Eser'in katkılarıyla buz sporlarını actık. Buz hokeyi ve curlingde Erzurum'da isim yapan takım haline geldik. Sporcularımızın hepsi Erzurum'un cocukları, liseli genclerden oluşuyor. Bir iki universiteli sporcular da takımda abla gorevini ustleniyor. Hedefimiz Erzurum'u ozellikle ulusal bazda bir numara yapmak. İmkanlar doğrultusunda uluslararası alanda Erzurum'u tanıtmak. Narmanspor'un bu ligde 8'inci sezonu. 2 Turkiye birinciliği, 2 Turkiye ikinciliği, 3 Turkiye ucunculuğu ve 1 Turkiye dordunculuğu bulunuyor" diye konuştu.
KIZ COCUKLARINA CAĞRI[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktı
Şu anda sporcu bulmakta zorlandıklarını, hocaların altyapıdan gelen oyuncuları takıma monte etmeye calıştığını sozlerine ekleyen Yavuz, "Velilere şunu soylemek istiyorum; Cocuklarınız, boş gezene kadar spor salonlarına gelsinler. Amacımız spora ve Erzurum'a hizmet etmek. Pandemiden onceki maclarımızda Narman ilcesinden Erzurum'a adeta goc olurdu. Her maca en az 200-300 taraftarın verdiği destekle cıkardık. Sporcuların anne, babaları tribunlerden cocuklarını izler. Evimizdeki her mac şolen havasında gecerdi. Erzurum, Turkiye'nin en iyi buz hokeyi salonlarına sahip. Soğuğa alışık olan sporcularımız buz sporlarında cok başarılı oluyor. Bizim tek isteğimiz veliler cocuklarını bu spor dallarına yonlendirmesi" dedi.[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktı
200'UN UZERİNDE SPORCULARI OLDU[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktı
Kulubu maddi ve manevi olarak hic yalnız bırakmayan Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser, takımdan bugun kadar yaklaşık 200'un uzerinde sporcunun yetiştiğini belirterek şunları soyledi: [h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktı
"Dunya Universiteler Kış Oyunları ile birlikte buz sporlarına yoneldik. Elimizden 200'den fazla sporcu genc gecti. En az 10'u milli sporcu olmaları sebebiyle oğretmen oldu. Her zaman sosyal bir proje gibi alttan gelenlerle devam ettik. Oğretmen olanlar gitti. Doğu Anadolu'da daha doğrusu Ankara'dan bu tarafa tek kadın takımız. Maddi sıkıntılarımız oluyor, onları gidermeye calışıyoruz. Cocukların eğitimleri zaman zaman sporla cakışıyor. Bunları gidererek yolumuza devam ediyoruz. Kadın Buz Hokeyi takımı ilcemize renk kattı. Bircok kişi hayatında gormediği hatta bilmediği bu sporu otobuslere binerek 86 kilometre uzaklıktaki Erzurum'a gelip buyuk bir heyecana maclarımızı izleyerek takıma destekte bulundular."[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktı
HAYALİ MİLLİ OLMAK[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktı
Lise mezunu olduğunu ve universiteye hazırlandığını belirten Kardelen Taş (19), "Liseden bu sene mezun oldum. Hem maclara cıkıyor hem de universiteye hazırlanıyorum. Erzurumluyum, komşumuzun kızı sayesinde bu spora tanıştım. Daha once bu spor bana sıcak gelmiyordu. Sadece bu sporu erkekler mi yapacak şeklindeki yorumlar sonrası bu spora başladım. İyi ki de başlamışım. Sekizinci yılıma girdim. Benim de tek isteğim milli olmak. Uc kardeşiz ucumuz de farklı sporla uğraşıyoruz" diye konuştu.[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktı
KIZLARIN HER YERDE OLABİLECEĞİNİ GOSTERDİKErzurum, Ataturk Universitesi Spor Bilimleri Fakultesi Rekreasyon Bolumu mezunu olduğunu soyleyen Mukaddes Buylucu, maske, mesafe ve temizliğe dikkat ederek sezona hazırlandıklarını ifade ederek, "Bu de bu spora annem ve arkadaşım sayesinde başladım. Arkadaşım başlamıştı, bana soyledi ilk olarak kabul etmedim. Annem ısrar edince başladım. İyi ki başlamışım. Kızların her zaman her şeyi yapabileceğini, butun sporcuları yapabildiğini gosteriyoruz. Kızların guclu olduğunu gosteriyoruz. Bu spor cok sert bir spor dalı. Uzaktan bakınca futbol gibi erkek sporu olarak gozukuyor ama oyle değil. Biz kızların her yerde olabileceğini gosteriyoruz bu sporu yaparak" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktı

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Turgay İPEK