MANİSA'da, imkanı olmayan koy okullarına kutuphane kurmak icin yola cıkan Turkce oğretmeni Gonul Kovan Gurakan (37), bağışcılardan topladığı kitaplarla başta Manisa olmak uzere, Turkiye genelinde 7 okula kutuphane kazandırdı. 8'incisi de tamamlanan kutuphanenin acılışı icin gun sayan Gurakan, bu yıl 10'uncu kutuphane kurma hedefi doğrultusunda calışmalarını surduruyor.
Yunusemre ilcesi Uzumculer İsa Artunc Ortaokulu Turkce oğretmeni Gonul Kovan Gurakan, koy okullarına kutuphane hayalini gercekleştirmek icin bundan 5 yıl once 'Kitap Kumbaram' projesiyle yola cıktı. Sosyal medya hesabı uzerinden destek isteyen Gurakan'a, başta oğrencileri ve velileri olmak uzere, Turkiye genelindeki bağışcılardan destek cığ gibi buyudu. Kutuphanesi olmayan okulları bulup bağışcılardan binlerce kitap toplayan Gurakan, 5 yılda Turkiye'nin ceşitli illerindeki 7 okulda kutuphane kurulmasına onayak oldu. 8'inci kutuphaneyi de tamamlayan ve acılışı icin gun sayan Gurakan, kurulmasında oncu olduğu kutuphaneler sayesinde koy okullarındaki oğrencilere ışık tutuyor. Gurakan, bu yıl sonuna kadar kurmayı planladığı toplam 10 kutuphane hedefi doğrultusunda calışmalarını surduruyor.
Evli ve 2 cocuk annesi 18 yıllık Turkce Oğretmeni Gonul Kovan Gurakan, oğretmenlik yaptığı her okulda imkanları dahilinde kutuphane kurmaya calıştığını belirtip, "Oğretmenliğe başladığım zamandan bu yana gittiğim her okulda, okulların imkanı dahilinde kutuphane kurmaya calıştım. Oğrencilerimin kutuphane ile buluşmalarını cok istiyordum. Oralarda muhtar olur, milli eğitim mudurlukleri olur, her yere ulaşmaya calışırdım. Sonrasında daha iyi okullara geldiğimde, kutuphanesi olduğu icin, bu imkanı, imkanı olmayan oğrenciler icin kullanmaya başladım. Cunku bu zorlukları biliyordum. Başka okullarda da kutuphane olsun istedim. Sonra projeyi sosyal medya uzerinden, oğrenci ve velilerimin desteğiyle yaygınlaştırmaya başladım" diye konuştu.[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktı
'SOSYAL MEDYANIN İYİ YONUNDEN FAYDALANDIM'[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktı
Sosyal medya aracılığıyla projesine desteğin cığ gibi buyuduğunu dile getiren Gurakan, "Aslında oğretmenliğe başladığım gunden itibaren bu işin icindeydim ama son 5 yıldır da kutuphane kurmayı hedefledik. Son 5 yıldır aktif olarak calışıyoruz. Ceşitli okullarda, ozellikle koy okullarında kutuphaneler kurmaya calıştık. Cunku il ve ilcelerde oğrenciler, halk kutuphanelerinden faydalanabiliyor ama koy okulunda cocuklar bu konuda daha sıkıntı yaşayabiliyor. Okuma kulturunu geliştirmeyi amacladığım icin boyle bir girişimde bulundum, herkeste destek oldu. Şimdiye kadar 7 okul kutuphanesine buluştu. 8'inci hazır, 9'uncu ve 10'uncu kutuphane icinde hazırlıklara başladım. Sosyal medya aracılığı ile başladım. Sosyal medyanın kotu yanlarından bahsediliyor ama ben iyi yanından ele aldım işi. Kutuphane kurmak amacıyla başladım. Cok iyi de destek aldım. Pek cok şehirden bana koliler icerisinde kitaplar geliyor" dedi.Cocuklara kitap okumaları icin tavsiyede bulunmayı da ihmal etmeyen Gurakan, "Kurduğumuz kutuphanelerinin acılışına gidiyorum. Van'da kutuphane kurdum, Duzce'de kutuphane kurdum. Cunku kutuphane acıldığı vakit, oğrencilerin o yuzlerindeki ifadeler beni daha cok mutlu ediyor. Koy cocuklarının yuzlerindeki ifadeyi gormek beni daha da motive etti. Kutuphanelere en az 3 bin kitap bağışlıyoruz. Cocuklar cok kitap okusunlar. İyi bir yere gelmek icin, iyi bir vatandaş, iyi bir insan olmak icinde bu cok gerekli. Okuyan insanlar istiyoruz" ifadelerini kullandı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktı
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ersan ERDOĞAN