Sudan eski Başbakanı ve Milli Ummet Partisi lideri Sadık el-Mehdi, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedavisi gorduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nde, 85 yaşında hayatını kaybetti.
Mili Ummet Partisi'nin Facebook sayfasından yapılan yazılı acıklamada, "Milli Ummet Partisi Lideri Sevgili Sadık hastalığından dolayı tedavi gorduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nde Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur." ifadeleri yer aldı.
Sudan halkına başsağlığı dilenen acıklamada, Mehdi'nin cenazesinin cuma gunu Hartum'a getirileceği ve İmam el-Mehdi Kubbesi'nde defnedileceği belirtildi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıHaberturk'te gergin anlar! "Bir daha olursa kafa kafaya girerim" deyip studyoyu terk ettiBu skandal cok konuşulacak! Selin Ciğerci'nin eşini aldattığı goruntuler ortaya cıktıAcıklamada ayrıca, cenazeye torenine katılacaklardan sağlık kurallarına bağlı kalmaları talep edildi.
Milli Ummet Partisi, 21 Ekim'de yaptığı acıklamada, Mehdi'nin Kovid-19 testinin pozitif cıktığını duyurmuştu. Tedavi surecinin başında Sudan'daki bir hastanede gozetim altında tutulan Mehdi, bu ayın başında BAE'ye goturulmuştu.
Sadık el-Mehdi kimdir?
Sudanlı duşunur ve siyasetci Sadık el-Mehdi, 1935'te başkent Hartum'un Umdurman kentinde dunyaya geldi. Oxford Universitesinde ekonomi alanında yuksek lisans yaptı.
Mehdi, Sudan'ın secimle işbaşına gelmiş son başbakanıydı. Sudan'da 1966-1967 ve 1986-1989 yılları arasında iki donem başbakanlık yapan Mehdi, devrik lider Omer el-Beşir tarafından 1989 yılında yapılan askeri darbeyle gorevinden uzaklaştırılmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hamdi Yıldız