İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın belirti gostermeyen korona hastalarının da dahil edildiği, "Bugunku koronavirus vaka sayımız 28 bin 351" acıklamasını değerlendirdi.
Turkiye, bugun acıkladığı 28 bin 351 kişilik gunluk vaka sayısıyla tum Avrupa'yı geride bırakırken, polemikleri de beraberinde getirdi. Koronavirus olum sayılarının daha fazla olduğuyla ilgili tartışma başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Koca'nın acıklamalarının ardından Twitter'dan paylaşım yaptı. İmamoğlu, "Hakikati konuşmaktan korkmamak en doğru yoldur. Sayın Fahrettin Koca'nın bugun acıkladığı şeffaf #vakasayısı verilerinin pandemi mucadelesinde ulkemizin daha sağlıklı gunlere kavuşmasında bir kilometre taşı olması umuduyla" dedi.
[h=3]TURKİYE GUNLUK VAKA SAYISINDA AVRUPA'NIN ZİRVESİNE YERLEŞTİ[/h]Bugune kadar sadece hastanede tedavi edilen koronavirus hastalarının sayısını acıklayan Turkiye'nin, tum vaka sayılarını gunluk tabloya eklemesiyle uluslararası sıralamadaki yeri de değişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, son 24 saatte 6 bin 814'u semptomatik olmak uzere 28 bin 351 vaka tespit edildiğini acıklamasının ardından koronavirus verilerinin yer aldığı Worldometers sitesinde Turkiye, gunluk vaka sayısıyla dunyada 3'uncu sırada yer aldı. Ayrıca Turkiye, Avrupa'da da en cok vaka gorulen ulke oldu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]İcişleri Bakanlığı'ndan yeni korona genelgesi! Bu hafta her gun sıkı denetim yapılacakVahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıİbo Show'da buyuk surpriz! 3. bolumun konuğu olay yaratacak[h=3]İMAMOĞLU VEFAT TARTIŞMASI BAŞLATMIŞTI[/h]İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gectiğimiz Pazar gunu sadece İstanbul'da koronavirus enfeksiyonu nedeniyle 186 kişinin yaşamını yitirdiğini soyleyerek "Dun akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul'daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece. Defin sayımız, 450'lere doğru yuruyor. Yani yetiştiremiyoruz" demişti. Sağlık Bakanlığı ise 22 Kasım'da Turkiye genelindeki toplam olu sayısını 139 kişi olarak acıklamıştı.