ABD Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturması kapsamında hakkında "FBI'a yalan soyleme" suclaması bulunan eski Ulusal Guvenlik Danışmanı Michael Flynn'e ozel af cıkardığını duyurdu.
Amerikan basınında Trump'ın Flynn'i affedeceği yonunde cıkan haberlerin ardından Trump, Twitter hesabından acıklamada bulundu.

Trump, "General Michael Flynn'e tam af cıkardığımı duyurmaktan gurur duyuyorum. Flynn ve ailesini tebrik ediyorum. Biliyorum gercekten olağanustu bir Şukran Gunu gecireceksiniz." ifadesini kullandı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]İcişleri Bakanlığı'ndan yeni korona genelgesi! Bu hafta her gun sıkı denetim yapılacakVahim tablo! Gercek vaka sayıları acıklandı, Turkiye dunya sıralamasında zirveye cıktıİbo Show'da buyuk surpriz! 3. bolumun konuğu olay yaratacakFlynn hakkındaki soruşturma
Rusya'nın siber saldırı yoluyla ABD başkanlık secimlerine mudahale ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada, ozellikle ABD Başkanı Donald Trump'ın secim kampanyasında gorev almış bazı kişilerin Ruslarla ilişkileri odak noktası olmuştu.
Trump'ın secim doneminde de yakından calıştığı Flynn, goreve gelmeden once Rus yetkililerle goruştuğu iddialarının ardından yapılan baskılar sonrasında 13 Şubat 2017'de Ulusal Guvenlik Danışmanlığı gorevinden ayrılmıştı.
Flynn, Aralık 2017'de hakkında acılan soruşturma kapsamında ozel savcılıkla anlaşma yoluna giderek Rusya'nın eski Washington Buyukelcisi Sergey Kislyak ile yaptığı goruşmeler konusunda FBI'a yalan beyanda bulunduğunu kabul etmişti.
Flynn'in avukatları, ocakta muvekkillerinin Rusya soruşturması cercevesinde FBI'a yalan beyanda bulunduğu iddiasıyla ilgili verdiği ifadeyi geri cekmek icin harekete gecmişti.
FBI'ın Flynn'i yalan beyana zorladığına dair belgeler ortaya cıkmıştı
Amerikan basınına 29 Nisan'da sızan ve Flynn'in avukatlarının Adalet Bakanlığından teslim aldığı belirtilen yeni belgeler, FBI yetkililerinin 2017'deki goruşme icin hazırlanırken, eski Ulusal Guvenlik Danışmanı'na cezai suclamalarla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunup bulunmamak ve uyarırlarsa bunun ne zaman yapılması gerektiği konusunu istişare ettiğini gostermişti.
Belgeler, yetkililerin goruşmeden once Flynn'in kendilerine yalan soylemesi uzerine kafa yorduğunu ortaya koyarken, kimliği belirlenemeyen bir kişinin el yazısı notlarında amacın bir yalanı kışkırtmak olup olmadığı uzerinde duşunulduğu gorulmuştu.
ABD Adalet Bakanlığı, 7 Mayıs'ta yaptığı yazılı acıklamada Flynn'e yonelik davanın duşuruleceğini acıklamıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Dildar Baykan