- Anlamsız kopya içeriklerle dolan siteler, interneti artık bir kopya çöplüğü haline getirdi diye.
- Kullanıcılar ihtiyaçlarını gideremiyor diye.
Örneğin bir kullanıcı: [S]cuba [D]iving eğitimi için ne yapmak lazım diye merak ediyor. [S]cuba [D]iving hakkında genel bilgilere ulaşmak istiyor. Haliyle ne yapıyor? Google'ı açıp "[S]cuba [D]iving" diye aratıyor.
Karşısına ne çıkıyor?
- [S]cuba [D]iving paletleri
- [S]cuba [D]iving maskeleri
- [S]cuba [D]iving tüpleri
...
E hani benim dalışı öğrenmek isteyen misafirimin bilgi ihtiyacına cevap veren sonuçlar nerede kaldı? 3 - 4 - 5 derken artık kişinin illallah ettiği sayfalarda

İşte bu yüzden Google içeriğinizden bazı kriterleri bekler hale geldi.
Öncelikle artık özgün ve kaliteli bir içerik dediğimiz zaman, bir konu hakkındaki düşüncelerimizin okuyucuya hitap edecek şekilde anlatılması için, o içeriğin 300 kelimenin altına düşmeyeceğini istatistik olarak Google kabul ediyor. Yani artık 300 kelime altındaki içerikleriniz fikir, 300 kelime üstü içerikleriniz bilgi olarak görülüyor Google botları gözünde.
Kaynak Göster: org.tr / edu.tr / gov.tr bir sitede konunu bul ve anahtar kelimenden, yazının ana teması ile ilgili bir sözcükten link ver. Bu siteyi kaynak göster. Göster ki, ben sana "tamam resmi bilgi veriyorsun, kanıtlanmış bilgiyi sunuyorsun" diyeyim.
Örnek Göster: Bu alanda güçlü içeriği olan bir başka siteyi kaynak göster anahtar kelimeden linkleyerek. Ha bu sefer şu geliyor insanın aklına, "e arkadaş şimdi bu adam zaten ilk sayfada ilk sıralarda. Benim rakibim, paravan bloğuymuş gibi ben niye ona link verip kaynak göstereyim?" Ah be güzel kardeşim, ben sana git paragrafın ortasından link mi ver dedim? Sen linkini verirken o adamın cümlelerinden birini tırnak işareti (" veya ') içerisinde yaz. Bu cümlesindeki anahtar kelimesini linkle mesela. Ama bu alanda gerçekten güçlü özgün içeriği olan bir siteyi göster. Ama ben kafaya oynayacağım, rekabette niye katkı sağlayayım onlara diyorsan da, direk URL linki ekle. www.siteadi.com/anahtar-kelimeli-makale/
Özgün Görsel Koy: Bilgisayarın herşeyi 1 ve 0 rakamlarından ibaret manyetik verilerden ibarettir. Google'ın gözleri yok ki resimleri tarasın. O yüzden resmi oluşturan 1 ve 0 kombinasyonlarını kıyaslar. Siten için bir Photoshop şablonu hazırla. Site logonu ve bir yazıyı filigran olarak hazırla. Belirli bir ebat belirle. Tüm resimlerin bu formata uygun olsun. Her görseli bu şablona göre büyüt küçült ve özgün hale getir. Boyut değişikliği, filigran eklenmesi, ufak kırpma işlemi gibi şeylerle görselini Google botları okurken %60 özgün görsel olarak okuyacak ve "farklı" diyerek indeksleyecektir.
Header tagları kullan: Yazı içerisinde h2 - h3 etiketlerin bulunsun mutlaka. Ve bu headerlarda yazının ana anahtar kelimesi mutlaka geçsin. Yani çipetpet makalesi yazıyorsan,
Başlık: "çipetpet hakkında bilmedikleriniz"
URL : siteniz.uzantısı/cipetpet-hakkinda-bilmedikleriniz/
H2 : Çipetpet nedir?
H3 : Çipetpet nerelerde kullanılır?
Doğru anahtar kelime seçimleri yap: Gözlük satışı yapan web siten için gidip de "gözlük, gözlük fiyatları, ucuz gözlük fiyatları" yazmanın hiç anlamı yok artık. Makaleler ve etiketler şu şekilde olmalı:
ucuz gözlük fiyatları - güneş gözlüğü fiyatları - numaralı gözlük fiyatları - ucuz güneş gözlüğü modelleri - kaliteli gözlük çerçevesi fiyatları
Böylelikle gözlük kelimesinde yükselebilir, gözlük fiyatları kelimesinde yükselebilir aynı anda. Ve çok daha net aramalara, net sonuçlar verirsin.
Okuyucularını doyur: Okuyucularınızı gerçekten doyuracak içeriklere sahip olmalısınız. Bir gün oturun ve hiç bilmediğiniz bir konuyu araştırın. Mesela oturun 3D project mapping konusunu inceleyin. Türkçe kaynak yoktu benim müşterim istediğinde, muhtemelen karşınıza benim yazdığım bilgilendirici makaleler çıkacaktır

Bunu araştırırken şu soruları fark edeceksiniz ki bir konu ile ilgili sitede mutlaka yer alması gereken içeriklerdir bunlar.
- X nedir?
- X nerelerde kullanılır?
- X'i kimler kullanır?
- X nasıl üretilir?
- X nasıl yapılır?
- X fiyatları ne kadar?
- X hizmeti veren firmalar
- X satışı, X bakımı, X tamiri
- Türkiye'de X kullanımı / talebi istatistikleri
- X ile para kazanma yolları
Bu tip sorularınızı cevaplayan içeriklere ihtiyacınız var. Wordpress'in benzer içerikler özelliğini, bu başlıklardaki makalelerinizi birbiri ile ilişkilendirip okuyucularınızı sitede daha fazla tutmak için kullanın.
Kullanıcılarla Etkileşimde Kalın: Yorumları önemsemiyoruz pek. Türk internet kullanıcısında yorum alışkanlığı pek yok. Forum kültürü bile düzgün oturmadan üstü kapanan internet fenomenleri arasında yerini aldı bu ülkede. Yorum yaptırmak zor, ama yazılarınızda onların fikirlerini önemseyen, onları yorum yapmaya teşvik edecek ifadeler kullanın. Gerekiyorsa bu konuda hizmet veren kişiler bulun forumda ve sorular sorsunlar yorumlarda konu ile ilgili.
Sosyal medyada paylaşım: Facebook ve Twitter ağları ile Google arasındaki ilişkide atlanılan detaylar var. Bir sayfada sitenizin url'lerinin paylaşılması çok büyük anlam teşkil etmez. Önemli olan bu paylaşımın kullanıcılardan gördüğü ilgidir. Okuyan sayısı, beğenen sayısı, paylaşan sayısı. Özellikle paylaşım sayısı çok önemlidir... Gerçek kullanıcıların birbirlerinden paylaş butonu ile paylaşım yapması olmazsa olmaz bir kriterdir.
İmla kuralları ve dil: Saçma imla hataları, olmayan kelimeler türetilmesi gibi uygulamalardan kaçının. Dikkatli yazılar tercih edin. Bu konuda editör tercihinize çok dikkat edin.
Özgün Yazılar: İçeriğindeki her cümle, Google'da aratıldığında bir başka sitenin cümleleri ile eşleşmemelidir. Kendine has yazılar ve yazım tarzına ihtiyacın var bu konuda.
Anahtar Kelimeler: En büyük yanlışlardan birisi bu konuda yapılır. Gene gözlük kelimesini verelim örnek olarak. İlgi çekecek kelimeler nelerdir?
- Gözlük fiyatları
- Güneş gözlüğü modelleri
- Numaralı gözlük modelleri
- Lens
- Güneş gözlüğü fiyatları
- Numaralı gözlük fiyatları
- Gözlük çerçevesi
- Rayban gözlük gibi marka isimleri
- Ucuz gözlük
- Ucuz güneş gözlüğü
- Gözlük camı
Yazılan makalede bu kelimeleri geçirmeni ister senden Google. Çünkü bunların geçmesi, makalenin özenle hazırlandığını ve konu ile ilgili herşeyden bahsedip bilgi verdiğini düşünür.
Ayrıca, anahtar kelimelerin yazı içerisinde "Kalın" "Altı Çizili" ve "İtalik" gibi metin biçimlendirmeleri kullanılarak öne çıkarılması gerekmektedir.
Site İçi Bağlantılar: Anahtar kelimelerden değil, alternatif anahtar kelimelerinden site içindeki kategori veya makalelere link bağla. Site içinde bir trafik oluştur kullanıcılar için.
Özenle yazdığım bir yazı değil bu, şuan elimde yoğun iş trafiği var. Müsait bir zamanda düzenleyeceğim bu yazıyı biraz daha.
Pahallı yazıyorsun diye soran arkadaşların gerçekten de kaliteli bir makalede bulunması gerekenleri bilmediğini gördüm. Buna istinaden açtım bu başlığı. Olması gereken özellikleri bilsinler ki, "özgün makale alıyoruz, şunu yapıyoruz , bunu yapıyoruz neden site ilerlemiyor " demesinler

alıntıdır