Felsefe kulubu oğrencileri bu kez safsataları masaya yatırıyor. Otorite, guc, baskı gibi kavramlar uzerine konuşarak, otorite olmak ile otoriter olmak aynı şey mi, bir otoriteye duşunmeden kulak verirsek ne olur, coğunluğun yaptığı her zaman doğru mu, gibi sorulara cevap arıyor.
İpek Hanım kulüp odasına girer girmez elimi kaldırıp sordum: “Siz bir otorite misiniz?”
İpek Hanım şakın şaşkın baktı, tam anlamamış gibiydi. “Gecen hafta siz kendiniz demiştiniz,” diye acıkladım.
“Ha tamam, şimdi anladım,” dedi İpek Hanım. “Tabii ki otoriteyim, bunu tartışacak değiliz herhalde!” diye sert bir tavırla cevap verdi.
“Hayırdır inşallah, ateşiniz falan mı var?” diye sordu Kuzey.
İpek Hanım kendini tutamayıp kahkaha attı.
Felsefe eğitmeni Dr. Ozge Ozdemir kitaplarını, 9-12 yaş arası cocuklarla yuruttuğu “Cocuklar icin Felsefe” atolyelerindeki tartışmalardan yola cıkarak kaleme alıyor. Her kitapta altı arkadaş, felsefe oğretmenleri eşliğinde duşunuyor, tartışıyor. Kitaplarda yer alan Ezgi Platin’in harf-cizimleri ise kavramlara eğlenceli bir yorum getiriyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Her Soze Guvenilir mi? Yazar: Ozge Ozdemir Yayınevi: Redhouse Kidz Yayınları Hamur Tipi: 1. Hamur Sayfa Sayısı: 40 Ebat: 12 x 18 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257782135