Milyonlarca oyuncuyu bir catı altında toplayan Steam, Guard adı verilen bir guvenlik sistemine sahip. Steam Guard, esasında bir kimlik doğrulama sistemi olarak hizmet vermekte. İki faktorlu kimlik doğrulama prensibiyle calışan Guard, kullanıcılardan gecerli bir telefon numarası talep ediyor. Bunun sebebi ise hesaba erişimin kaybedilmesi durumunda doğrulama işleminin en kısa surede gercekleştirilmesi.
Steam hesabınızın guvenliği icin Guard sisteminin aktif tutulması en onemli detaylardan biri. Ancak yine de bu ozelliği kapatmak isteyen kullanıcılar olabilir. Biz de bu yazımızda Steam Guard kaldırma işleminin nasıl yapıldığından soz edeceğiz.

[h=2]Steam Guard kaldırma işlemi nasıl yapılır?[/h] Adım #1: Akıllı telefonunuzda yuklu olan Steam Guard uygulamasını acın, Adım #2: Menu butonuna basarak uygulama menusunu acın. Adım #3: “Hesap Detayları” sekmesine giriş yapın. Adım #4: “Hesap Guvenliği” kısmının altında yer alan “Steam Guard’ı Yonet” butonuna basın. Adım #5: “Kimlik Doğrulayıcıyı Kaldır” butonu ile doğrulama ekranına geciş yapın. Adım #6: “Steam Mobil Uygulamasını kullanarak Steam Guard Mobil Kimlik Doğrulayıcı’sını kaldır” butonuna basın, işlem tamam. Yukarıdaki 6 adımın sonunda Steam hesabınızın iki faktorlu kimlik doğrulama sistemini devre dışı bırakmış olacaksınız. Boylece hesabınıza her giriş yapmaya calıştığınızda, mobil uygulamadaki şifreyi kullanmak zorunda kalmayacaksınız. Yine de Steam hesabınızın guvenliği icin Steam Guard ozelliğini kapatmanızı onermiyoruz.

[h=2]Steam hesabına bağlı telefon numarası nasıl kaldırılır?[/h] Adım #1: Steam’e internet tarayıcınızdan ya da masaustu uygulamasından giriş yapın. Adım #2: Profil adınıza tıklayın ve acılan kucuk sekmeden “Hesap Detayları” butonuna basın. Adım #3: "İletişim Bilgileri” sekmesinde “Telefon numaranızı yonetin” butonunu kullanın. Karşınıza gelen yeni ekranda telefon numaranızı değiştirmek ve kaldırmak icin iki farklı secenek bulunacak. Adım #4: Buradan tercih ettiğiniz değişikliği secip son adımı tamamlayın. Steam, değişikliğin onaylanması icin bağlı olan telefon numaranıza bir SMS doğrulaması gonderecek. Steam hesabınızı guvende tutan tek unsur Guard sistemi değil. Bircok uygulamada kullanılan bir kimlik doğrulama aracı olan telefon numaraları Steam hesaplarınız icin de onemli bir detay. Yine de dileyen kullanıcılar icin Steam hesabına bağlı telefon numarasını kaldırmak ya da değiştirmek mumkun.
Yukarıdaki adımları tamamlamadan once Steam tarafından hesap guvenliğiniz adı altında uyarılacaksınız. Biz de zorunda kalmadığınız surece Steam hesabınızın guvenliğini tehdit edecek değişiklikler yapmamanızı oneriyoruz.
[h=2]Steam mobil uygulaması hangi akıllı cihazlarda calışıyor?[/h]

Steam Guard ozelliği dışında Steam’in hemen hemen tum işlevlerini mobil olarak gercekleştirilebilmesini sağlayan Steam mobil uygulaması, Windows Phone da dahil tum akıllı cihazlarda calışabiliyor.
Uygulamayı kullanabilmek icin Apple cihazlarında iOS 6.1, Android cihazlarda 2.2 ve Windows Phone’da 8.1 ve sonrası bir versiyona sahip olmak gerekiyor. Steam mobil uygulamasının indirme bağlantılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ek olarak Steam’e kayıt olma rehberi icin bu yazımıza goz atabilirsiniz.
SteamİNDİR SteamİNDİR