AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum icin Genclik ve Spor Bakanlığından da yatırım talebinde bulundu. Kazım Karabekir stadyumunun yetersizliğine vurgu yapıp tribun kapasitesinin artırılmasını isteyen Milletvekili Aydemir, ilde Kış Sporları Eğitim Kampusu, Atlı Cirit Eğitim Merkezi kurulması taleplerini gundeme taşıdı.
Aydemir: 'Erzurumspor haksızca kume duşurulmuştu'
Sunumunda Erzurumspor'un 2018 - 2019 sezonunda haksız bir şekilde Super Ligden duşurulduğunu hatırlatan Milletvekili Aydemir, 'Gectiğimiz butcede de dile getirmiştim, Erzurumspor cok haksız bir bicimde kume duşmuştu ama o bizim tespitimizi haklı cıkarırcasına yeniden bir gayret koyduk şimdi Super Lig'de oynuyoruz. ' dedi.
'Stadyum tribun kapasitesi artırılmalı'
Mevcut Kazım Karabekir Stadyumunun seyirci kapasitesi yonunden artık ihtiyaca cevap vermediğini aktaran Milletvekili Aydemir, 'Ancak stadyumumuz yeterli değil. Dahasını soyleyeyim, Erzurum'a gelen rakip takımlar hava şartlarından, iklimden muşteki olduklarını soyluyorlar. Oyleyse o stadyumun kapalı bir stadyum haline gelmesi lazım, cok daha mutekamil hale getirmek lazım. Sıhhatsiz bir yapısı var, kaldı ki tribun kapasitesi de yeterli değil, 40-50 bin civarına yukseltilmesi lazım. Bu, şehirde, ilde cok buyuk bir beklenti. Ben biliyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız da buna cok sıcak bakıyor, sizde bu yonde bir mesai koyarsanız size minnettar oluruz. ' talebini sundu.
Erzurum Kış Sporları Eğitim Kampusu Talebi
Erzurum'da yalnızca kış sporları eğitim ve oğretimin verildiği kar ve buz sporları eğitim merkezi acılması, bu merkezin yatılı eğitim verebilecek kapasitede yurt ve sosyal donanıma sahip olmasını isteyen Milletvekili Aydemir, Erzurum'da Kış Sporları Eğitim Kampusu kurulmasının il ve bolge icin onemli olduğunu savunarak, 'Kış sporları eğitim kampusu yapılmasını biz talep ediyoruz. Erzurum icin Erzurum merkezde olması lazım, kar buz sporları eğitiminin burada verilmesi lazım. ' dedi.
Aşkale ve Pasinler'de Atlı Cirit Eğitim Merkezi Talebi
Milletvekili Aydemir, ata sporlarımızın ihyası kabilinden Erzurum'un Aşkale ve Pasinler ilcelerinde Atlı Cirit Eğitim Merkezi kurulması, bu merkezde cirit atları yetiştirilmesine imkan tanıyan tesislerin bulunması onerisini paylaştı. Milletvekili Aydemir, 'Erzurum'u ifade eden, ata sporumuz cirit icin bir eğitim merkezi oluşturalım burada. Bizim Erzurum merkezde, ozellikle merkez koyleri ifade eden sahada cirit cok tebaruz etmiş bir halde. Onun dışında, gene Aşkale, Pasinler ilcelerimizde cok one cıkmış bir spor alanı. Burada da muzahir olursanız, yardımcı olursanız minnettar oluruz; ozellikle talebimizdir. ' kaydını duştu.
Ata Sporları Genclik Şoleni
Milletvekili Aydemir ayrıca, cirit başta olmak uzere tarihimizi ifade eden ata sporlarının ihyası ve genc nesle aktarımı odağında Erzurum'da her yıl bakanlıkca 'ata sporları gosteri ve tanıtım genclik şoleni tertip edilmesi, bu etkinliğe Turki cumhuriyetlerden katılımın sağlanması, etkinliğin gelenekselleştirilmesi talebini kaydetti; kış sporlarının ozendirilmesi ve oğretilmesi odağında, ABD'de basketbola uygulanan yaklaşıma benzen şekilde, bu spor dalında ulusal ve uluslararası başarı elde eden genclere tahsil bursu verilmesini değerlendirdi. - ERZURUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı