Kestel Belediyesi, 5.5 milyon liralık yatırımla hayata gecirdiği Kayacık Guneş Enerji Santrali'nde, ilcedeki teknik liselerde elektrik-elektronik bolumu okuyan oğrencileri ağırladı.
Kestel Belediyesi, Kayacık Mahallesi'nde 5.5 milyon liralık yatırımla hayata gecirdiği ve yılda 1 milyon 500 Bin lira gelir elde etmeyi hedeflediği guneş enerji santralinin kapılarını, ilcedeki liselere acarak, elektrik-elektronik bolumunde eğitim goren oğrencileri belirli aralıklarla teknik eğitim gezintisine cıkartıyor. Teknik eğitime katılan ilk okul Bursa Cimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik bolumu oğrencileri ile oğretmenleri oldu. Oğrencilere, yenilenebilir enerjinin onemi, guneş enerjisinden nasıl elektrik uretildiği ve elde edilen enerjinin ne şekilde şebekeye aktarıldığı konularında detaylı teknik eğitim verildi. Oğrenciler, ziyaretin ardından memnuniyetlerini dile getirirken, Kestel Belediye Başkanı Onder Tanır'a teşekkur etti. Bu tur ziyaretlerin oğrenciler adına faydalı olduğunu belirten Bursa Cimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Bolumu Oğretmeni Mehmet Okşaş, "Kestel Belediyemiz tarafından duzenlenen teknik gezi, oğrencilerimiz icin cok faydalı ve verimli oldu. Oğrencilerimiz eğitim gordukleri bolumleri gereği, guneş enerji santralini merak ediyordu. Bu gezi sayesinde teorik olarak oğrendikleri bilgileri, gorerek, dokunarak oğrenme fırsatı yakaladılar. Bir şeyi yerinde gormek, her zaman daha faydalı olur. Bu etkinlik adına başkanımıza ve emeği gecenlere teşekkurlerimizi sunuyorum" dedi. Ziyarete ilişkin konuşan Belediye Başkanı Onder Tanır, "5.5 milyon liralık yatırımla tamamladığımız doğa dostu ve yenilenebilir enerji kaynağı olan Kayacık Guneş Enerji Santrali'nin kapılarını, geleceğimizin teminatı olan cocuklarımıza, genclerimize actık. Elektrik-elektronik bolumunde eğitim goren oğrencilerimizi burada ağırlayarak, pandemi kurallarına uygun şekilde teknik bir geziye cıkartıyoruz. Burada muhendislerimiz ve uzmanlarımız tarafından guneşten, elektriği nasıl elde ettiğimiz detaylı bir şekilde anlatılıyor. Bu sayede oğrencilerimiz hem gordu, hem oğrendi, hem de keyifli anlar yaşadı. Biz Kestel Belediyesi olarak her zaman eğitimin, bilimin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu etkinliğimiz tum teknik liselerdeki oğrencilerimizi burada misafir edene kadar devam edecek. Kayacık Guneş Enerji Santrali gibi, gelecek nesillere iddialı ve faydalı projeler bırakmak bizim yegane borcumuzdur" diye konuştu. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı