Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin urettiği tıbbi standartlara sahip maskeler, gercekleştirilen iş birliği kapsamında Metro Turkiye raflarında satışa sunulacak.
Metro Turkiye'den yapılan acıklamaya gore, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle hijyenik maske uretimi yapmaya başlayan Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Leventa" isimli maskeleri Metro Turkiye raflarında kasım ayının ikinci haftası itibarıyla tuketici ile buluşacak. Boylece Turkiye'de okul uretimi maskeler, gerekli tum kalite sertifikalarını karşılayarak ilk kez bir perakende zincirinde satışa sunulmuş olacak.
Lisede, 2 oğretmen ve 16 oğrenci tarafından gercekleştirilen calışmayla gunde yaklaşık 40 bin adet maske uretimi yapılıyor. Doner sermaye işletmesi kapsamında uretilen maskeden elde edilen gelirden hem oğrenciler hem de oğretmenler faydalanıyor. Oğrencilere profesyonel iş yaşamı oncesinde istihdam sağlanarak geleceğe hazırlık yapmalarına destek olunuyor. Bu başarı doğrultusunda İstanbul'da bulunan bazı okullar da maske uretim surecine başlayarak ureten okul olma yolunda ilerliyor.
Metro Turkiye'nin desteğiyle tum kalite ve guvenlik sertifikaları alındı
Milli Eğitim Bakanlığı odeneği ile ultrasonik makine alarak uretim kapasitesini artıran okul, belgelendirme surecini de başlattı ve urunlerin guvenlik standartlarını karşılaması icin gerekli tum sertifikaları aldı. Belgelendirme surecinin sonunda uretilen maskelerin, ISO 9001: 2015 Kalite Yonetim Sistemi, ISO 10002: 2014 Muşteri Memnuniyeti Yonetim Sistemi, ISO 13485: 2016 Tıbbi Cihazlar Kalite Yonetim Sistemi ve EN 14683 Kalite belgelerine sahip olması sağlandı. UTS (urun takip sistemi) kaydı icin teknik personel eğitimlerin alınması icin de başvuru yapıldı. Kalite ve guvenilirliğiyle dikkat ceken ve tıbbi standartlara uygun uretilen maskeler, hem kullanılan kumaş gramajının yuksek olması hem de orta katmanında bulunan meltblown kumaşın yanı sıra tamamen ultrasonik dikişli olmasıyla da one cıkıyor. Ayrıca uretilen maskeler UV ışını ile dezenfekte edilerek kutulanıyor.
"Yerli uretime destek veriyoruz"
Metro Turkiye Satın Almadan Sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi Deniz Alkac konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
"Metro Turkiye olarak yerli urunlerin uretilmesine ve geliştirilmesine verdiğimiz destek ile ulke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başlatılan oğrencilerin şimdiden maske uretimi gibi hassas yaklaşılması gereken uretim mekanizmasının icinde başarıyla yer almalarını sağlayan bu onemli projeye katkı sunmaktan gurur duyuyoruz. Okula hem gerekli belgelendirme sureclerini alabilmeleri icin destek olduk, hem de bu maskeleri raflarında satışa sunan Turkiye'deki ilk perakende noktası olduk. Uretim yapmak isteyen tum oğretim kurumlarına oncu olacak bu calışmada emeği gecen tum oğrenci ve oğretmenlere Metro Turkiye ailesi adına teşekkurlerimi sunuyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Emin Horuz