Başakşehir'de kapuşonlu 3 hırsız tornavidayla kapısını actıkları yaklaşık 20 bin lira değerindeki otomobili, duz kontak yaptıktan sonra vurdurup caldı. Hırsızlık anları kameralara yansırken, şahıslar aracın yakıtını bitirince icerisinden vites topuzunu calarak kactı. Başka bir hırsızlık olayında ise park halindeki otomobili calamayan hırsız, patlattığı bagajda calacak malzeme aradı.
Olay, onceki hafta cumartesi gunu saat 04.00 sıralarında Başakşehir Guvercintepe Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, gece saatlerinde kimliği belirsiz kapuşonlu 3 hırsız, park halindeki Salih Eren'e ait olan yaklaşık 20 bin değerinde olan 34 MTV 94 plakalı otomobili gozune kestirdi. Etrafı kolacan eden hırsızlar ardından harekete gecerek tornavidayla aracın kapısını actı. Ardından icerisine giren hırsızlar aracı boşa alarak vurdurmaya başladı. Hırsızlar ardından duz kontak yaparak calıştırdıkları aracla birlikte gozden kayboldu. Hırsızlık anları ise guvenlik kameralarına yansıdı. Olayın ardından sabah saatlerine işyerine gitmek icin evden cıkan Alp Emre Arda, aracının yerinde olmadığını gordu. Bunun uzerine binanın guvenlik kamerasını inceleyen Arda, otomobilin kimliği belirsiz 3 şahıs tarafından calındığını fark etti. Goruntu kayıtlarıyla birlikte emniyete giden Arda, aracın bulunması ve hırsızların yakalanması icin calışma başlattı.

Otomobilin yakıtını bitirince vites topuzunu calıp terk etmişler
Polisin aracı bulmak ve hırsızları yakalamak icin calışmaları surduğu esnada gectiğimiz cuma gunu Kayaşehir'de dolaşan Alp Emre Arda, calınan otomobilini park halinde terk edilmiş halde buldu. Hemen polis ekiplerine bilgi veren Arda, işlemlerin ardından aracını teslim aldı. Ancak Arda, hırsızların aracı calıştıramayınca icerisinde vites topuzunu caldıklarını gorunce şoke oldu. Aracta yaklaşık 3 bin 500 lira hasar olduğunu belirten Arda, hırsızların yakalanmasını istiyor.
Otomobili calamayınca bagajını patlattılar
Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde gectiğimiz 3 Eylul Perşembe gunu saat 06.15 sıralarında meydana gelen bir başka olayda ise Eren Kaya (19), 34 LS 3095 plakalı otomobilini evinin onune park ettikten sonra kilitleyerek evine gitti. Sabah saatlerinde aracının başına gelen Kaya, bagajının acık olduğunu gordu. Kontrol ettiğinde bagaj kilidinin kırıldığını fark eden Kaya, aracı goren guvenlik kamera goruntulerini inceledi. Bagajda bir şey olmamasından oturu eşyası calınmayan Kaya, kayıtları alarak aracına zarar veren şahıslar hakkında emniyette şikayette bulundu.
"Yumruk vurup kilidi bozuktan sonra bagajı actı"
Daha oncede 3 kez bagaj kilidinin kırılarak hırsızlık girişiminde bulunulduğunu belirten Kaya, "Aracı gece park ettikten sonra sabaha karşı bagajının acık olduğunu fark ettim. Bagajın yanına gittiğimde kilidin bozulduğunu anladım. Aracı tamir ettirip evine onune yere park ettim. Bundan 1 sene sonra yine aynı vaka başıma gelince eve taktırdığım guvenlik kameranın goruntuleri izledim. Şahsın yumruk vurup kilidi bozuktan sonra bagajı actığını gordum. İcerisini acıyor bakıyor ve değerli eşya arıyor. Bir şey bulamayınca kacıyorlar" dedi.
Polis, bagaja zarar veren şahsı yakalamak icin calışma başlattı. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı