Adana'da koronalı arkadaşına plazma bulamayan Can Bingul, Covid-19'u yenince plazma bağışında bulundu.
Yeni tip korona virusun artış gostermesiyle birlikte plazma tedavi bir kez daha onemini artırdı. Bu nedenle korona viruse yakalanıp iyileşen hastalar immun plazma bağışı ile diğer hastaların sağlığına kavuşmasını sağlıyor. 1 hastanın 3 ayda 8 defa yapabildiği plazma bağışları 16 korona virus hastasına umut oluyor. Bağış yontemiyle toplanan plazmalar virusten ağır etkilenen yoğun bakım hastalarına uygulanıyor.

Adana'da korona virus rahatsızlığı geciren hastalar immun plazma bağışı farkındalığı oluşturmak icin Adana'da bulunan Kızılay merkezine gelip bağışta bulundu. Bunlardan biri olan Can Bingul (51) hastalığa yakalanmadan once koronalı arkadaşına bir turlu plazma bulamayınca bağış yapmaya karar verdi. Bingul, "Gecen gunlerde bir arkadaşım rahatsızlık gecirmişti pek faydalı olamamıştık ve duygusal anlar yaşamıştık. Bundan dolayı ben ve cevrem cok uzuldu. Belki ona care olamadık ama başka insanlara care olabiliriz diye bu işi araştırdık. Bir doktor arkadaşımız tavsiye etti, biz de geldik plazma bağışımızı yapacağız" dedi.
Cok dikkat etmesine rağmen viruse yakalandığını anlatan Bingul, "Kendime cok dikkat ediyordum erken teşhis yaptım ve test yaptırdım. Test sonucunda kendimi korumaya aldım. Daha sonra yediğime ictiğime ve aldığım vitamine cok dikkat ettim. Cok ağır gecirmedim sadece biraz zorladı ama sağlıklı bir şekilde atlattım" diye konuştu. - ADANA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı