Denizli'nin Buldan ilcesinde yetiştirilen, kendine has tadı ve aroması bulunan ayva hasadı başladı. Gecen seneye oranla ayvanın bol olduğunu belirten r ciftciler kışın sert gececeğini soyledi.
Kışın gelmesiyle beraber ayva ağaclardan toplanmaya başladı. Coğrafi ozellikleri nedeni ile Turkiye'nin bir cok noktasından yetiştirilen ve her bolgenin kendine has araması bulunan ayvada bu sene cok olmasından dolayı ciftciler kışın sert gececeğini belirtti. Vitaminin bol ve kışın meyvelerin vazgecilmezi olan ayva, bu sene kilogram fiyatı 2,5 ile 3 TL arasında farklılık gosteriyor. Sağlık acısından ayva tuketilmesini tavsiye eden ciftci Hasan Huseyin Kadıkoy, "Gecen yıla nazaran bu yıl ağaclarda ayva bol. Benim ağaclarım daha genc olmasına rağmen beş donum arazimden yaklaşık iki ton urun bekliyorum. En cok tercih edilen ekmek ayvası tadı ve aroması ile cok lezzetli. Kilosu 2,5 ile 3 TL den alıcı buluyor. Ben vatandaşlarımızın sağlık acısından her derde deva ayvayı tuketmelerini tavsiye ediyorum. Ayva ağacı biraz bakım istiyor. Her yıl budanıp, gubresini ve haftalık su ihtiyacını karşılamak gerekiyor. Ben arazisi olanlara ayva dikmelerini oneriyorum" dedi. - DENİZLİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı