Ordu'da yaşayan bir vatandaş, kredi kartından 41 bin liralık harcama yapıldığını fark edip dolandırıldığını anlayınca savcılığa başvurdu. O gunden bu yana uyku uyuyamadığını ifade eden şahıs, psikolojisinin de bozulduğunu ifade etti.
Altınordu ilcesinde ticaretle uğraşan 50 yaşındaki 3 cocuk babası Rıza Pelit, ilk olarak 7 Eylul tarihinde kendi adına kayıtlı olan cep telefonu hattının tanımadığı kişiler tarafından bilgisi dışında iptal edildiğini fark etti. Bu durum sonrasına muşteri temsilcisi ile goruştuğunde, kimlik bilgileri doğrultusunda hattının yenilendiğini ancak kendisinin boyle bir işlem yapmadığını iddia eden Pelit, iki gun sonra ise daha buyuk bir şok yaşadı. Pelit, kredi kartı ile bir odeme yapacağı esnada, 56 bin lira limiti bulunan kredi kartının 'yetersiz bakiye' uyarası verdiğini gorunce banka ile iletişim kurdu. Kredi kartı kullanılarak Konya'daki bir yem fabrikasından 41 bin liralık urun alındığının oğrenilmesi uzerine dolandırıldığını anlayan Pelit, savcılığın yolunu tuttu.

"Konya'da işlem yapıldığı gun gorevde olduğuma dair belge var"
Dolandırıcılar, kredi kartı ile işlem yaptığı gun Ordu'da gorevde olduğunu ve bunun belgeli olduğunu aktaran Pelit, "Bunu oğrenince şaşırdım. 9 Eylul tarihinde ise sanayide borcumu odemek icin kredi kartı kullanmak istedim. Hesabı odeyeceğim esnada limit yetersizliği olduğunu soylediler. Bu sefer bankanın muşteri temsilcisi ile goruştum ve bana Konya'da bulunan bir yem fabrikasından 41 bin liralık işlem yapıldığı bilgisi verildi. Ben boyle bir yem fabrikasından urun almadığım icin savcılığa suc duyurusunda bulundum ve kartımı iptal ettirdim" dedi.
"Bu bilgilere nasıl ulaşıyorlar?"
Bankanın verdiği cevap uzerine yem fabrikası ile goruştuğunu anlatan Pelit, "Benim adıma anne kızlık soyadını ve tum bilgileri paylaşarak ve imza kullanılarak yem alındığını ve paranın cekildiği bilgisi verildi. Ben de kendilerine boyle bir imzamın olmadığını soyledim. Başkaları tarafından ben dolandırıldım, kimse benim gibi bir olay yaşamasın. Hesabımdan 41 bin TL para cekmişler" diye konuştu.
"Dolandırıcıyı 13 defa aradım ama telefonuma bakmadı"
Konya'daki yem fabrikası yoluyla dolandırıcılara ulaştığını ancak goruşemediğini anlatan Pelit, "Benim kartımdan bu parayı kim cektiyse ve tum bilgilerimi kim nereden aldı? Ben bunların bulunmasını istiyorum" ifadelerine yer verdi.
"Uykularım kactı, psikolojim bozuldu"
Dolandırıldığını anladığı gunden bu yana gozune uyku girmediğini ifade eden Rıza Pelit, psikolojisinin de bozulama noktasına geldiğini anlatarak, ilk defa boyle bir durumla karşılaştıklarını anlattı. - ORDU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı