Bu kitap gastronomi bilimine ilgi duyanlara, gastronomi alanında ve yiyecek-icecek sektorunde calışanlara ve gastronomi alanında eğitim gorenlere bir kaynak eser niteliğinde hazırlanmıştır. Gastronomi ve gastronomiyle ilgili konular ele alınmaya calışılmış ve bu alana bir giriş niteliğinde tasarlanmıştır. Sınırlı yazına sahip gastronomi icin yararlanıcılarına fayda sağlayacağını umit ediyorum. Ozellikle yuksekoğretim kurumlarının gastronomi ve mutfak sanatları alanında oğrenime başlayan oğrenciler ve oğretim elemanları icin onemli bir kaynak olabileceği duşuncesindeyiz.
On bolumden oluşan bu eserde, gastronomi kavramından, molekuler gastronomiye, sağlıklı beslenmeden gıda teknolojilerine ve gastronomi alanında kariyerden gastronomi turizmine kadar onemli olabilecek her alana değinilmiştir. Kitap onbir ayrı universiteden toplam onbeş farklı oğretim elemanının katkılarıyla hazırlanmıştır.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Tum Yonleriyle Gastronomi Bilimi Yazar: Kolektif Editor: Mehmet Sarıışık Yayınevi: Detay Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059440936