Sevdiğiniz icin kıskanclığa kapıldığınız oluyor mu?
Peki ya, sevdiğiniz icin kendinizi gozden cıkardığınız, var gucunuzle fedakÂrlıklarda bulunduğunuz, kendinizi sorgusuzca uğruna adadığınız, benliğinizden caldığınız zamanlar var mı?
Sevdiğiniz icin hep bir şeylere katlandığınız, tahammul etmek zorunda kaldığınız, acı cektiğiniz, caresiz hissettiğiniz oluyor mu?
Boylece giderek sevginin icinde kendiniz olmaktan uzaklaştığınızın farkına varıyor musunuz?
Butun bunlar sevginin mutlak birer parcasıymış gibi geliyorsa size, sevgi sandığınız bir hissin icinde kayboluyorsunuz demektir.
Sevgi tahammul etmek değildir, katlanmak, adanmak ve bu yolda benliğinizi gozden cıkarmak da değildir.
Sevgi parmak izi kadar ozgun ama yarattığı sonuclar acısından evrensel bir etkidir... Bu uğurda herkesin bilgisi, emeği ve duşunce disiplini kişiye ozeldir. Sevgi kendiliğinden değildir, oğrenilendir. Dolayısıyla sevgisizlik de oğrenilmiş bir eylemdir. “Ben sevmeyi seciyorum” demek elbette etkili ve iyi bir motivasyon sayılabilir ama katiyen yeterli değildir...
Sevgi icin bilgi, emek, duşunce disiplini ve uygulama cok ama cok gereklidir. Cunku insan Farabi’nin de dediği gibi bilmediğinin duşmanıdır. Sevgi, inşa edilen bir deneyimdir...
Sevgi sandığınız kusurları hayatınızdan cıkardığınızda geriye emeğinizle buyuyen eşsiz bir mutluluk, guven ve huzur hissi kalacaktır.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sevme Kusurları Yazar: Muthiş Psikoloji Yayınevi: Destek Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 184 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053119227