Cemil Meric'in "Disiplin icinde calışmayı bu kitaptan oğrendim." diye tarif ettiği "İrade Terbiyesi" İlk yayımlandığı tarihten itibaren pek cok dile cevrilmiş ve tembellik, İsteksizlik gibi huylardan kurtulmak isteyenlerin başucu kitabı olmuştur.
Kitapta bilhassa genclere ve zihnini kullanarak calışanlara hitap eden Fransız profesor kendi hayatından aktardığı Ornekleri ve başka duşunurlerin tespitlerini de kullanarak İnsanın İrade zayıflığıyla nasıl mucadele etmesi gerektiğini anlatıyor. Prof.Dr. Ali Fuat Başgil Genclerle Başbaşa kitabında şoyle demektedir: "Mosyo Girard bize bir kitap tavsiye etti ve mutlaka okumamızı soyledi. Bu, Aix-Marseille Universitesi rektoru Jules Payot'un "irade Terbiyesi" adlı kitabı İdi. Ertesi gun şehre İnerek kitabı aldım, ihtiyar bir meşenin dibine oturarak İrade Terbiyesi'ni okumaya koyuldum. Okudukca İcimde tahassur ve nedametle karışık muphem bir acı duymaya başladım. Kendi kendime, ah bu kitap on sekiz yirmi yaşlarımdayken elime gecmeliydi diyor ve geciktiğim icin uzuluyordum."

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İrade Terbiyesi Yazar: Jules Payot Cevirmen: Hakan Alp Yayınevi: Ediz Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786056841705