"Doğuştan yetenek" diye bir şey var mı? Oyun yazarlığı icin doğuştan yetenekli mi olmak gerekir? Yoksa herkes eğitim yoluyla oyun yazarı olabilir mi? Yaratıcılığın, hayal gucunun, yazma becerisinin doğuştan gelen bir yetenek olduğunu duşunuyor olabilirsiniz. Fakat kimse doğduğunda herhangi bir sanat yeteneğiyle doğmuyor. Kendindeki yeteneği zamanla fark ediyor, uzerine gidiyor, fazlasıyla calışarak, yeteneğinin bir esere donuşmesi icin zaman ve emek harcıyor.

Doğuştan gelen yetenek -eğer varsa- tek başına yeterli de değildir zaten. Soz konusu alanda bilgi birikimi, teknik eğitim ve gerekli caba gosterilmezse tesadufler dışında ortaya iyi bir eser koymak pek mumkun değildir. Eğer bir konuda yeteri kadar istek duyuyorsanız ve isteğinizi elde etmek icin sabırla ve haz alarak calışıyorsanız "yeteneğiniz" var demektir. Kurmacanın İnşası, oyun yazarlığı icin bu yeteneğinizi keşfetmeye, pratiğe dokmeye donuk ipucları taşıyan sistematik bir yazma ve okuma yontemidir.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kurmacanın İnşası Yazar: Oğuz Arıcı Yayınevi: Habitus Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 344 Ebat: 12,5 x 19 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786054630752