Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
“Benim yıllardır yazı ve konuşmalarımda anlattığım ama her seferinde anlatmakta yetersiz kaldığım bir mevzudur Otuz Milyon Kelime farkı. Artık icim rahat. Cocukların ilk 36 aylık gelişimi neden bu kadar onemli diye soranlara, bazı cocuklar okula geldiklerinde maca neden bir sıfır geride başlıyor diye soranlara verecek bir yanıtım var artık: Bu kitabı okuyun!”
―Selcuk R. ŞİRİN-
“Cocuk muhteşem bir potansiyelle doğar. İcine doğduğu aile onu ya geliştirir ya da farkına varmadan kalıplar. Cocuğunu bilincli olarak geliştirmek isteyen anne babalara Otuz Milyon Kelime kitabı, bilimsel calışmalar sonucunda oluşturulmuş ve kendini kanıtlamış bir yontem sunuyor. Bu kitabı okumalarını ve cocuklarıyla konuşma ile kitap okuma zamanlarını anne ve babaların birlikte oluşturmalarını ictenlikle oneririm. Cocuğunun geleceğini onemseyen anne ve babalar bu kitabı okuyunca cocuğun geleceğine gercek yatırımın uc yaşına kadar nasıl yapılabileceğini oğrenecekler. Bu kitabın Turkiye’de yayınlanmasına vesile olan ve emeği gecen herkese cocuklarımız adına teşekkur ediyorum.”
―Doğan CUCELOĞLU-
“Universite oğrencilerine yaptığınız bir eğitim yatırımını 1,4 oranında geri alıyorsunuz. İlkoğretim oğrencilerine yaptığınız yatırımı ise 7 katı ile geri alıyorsunuz. Cocuk eğitimi uzerine yapılan her calışma cok değerli bu ulkede. Bu yuzden Buzdağı Yayınevi’ni Elma Yayınevi’nin kurucusu sıfatıyla tebrik ediyorum; ulkemize değer katma cabasında oldukları icin. Geleceğin bir Aziz SANCAR’ına, bir Hayrettin KARACA’sına, bir NÂzım HİKMET’ine, bir Mehmet Âkif ERSOY’una vesile olmalarını diliyorum. Bir yazar olarak da ulkede kitap basma cesaretine sahip boyle ilkeli insanların artmasını umuyorum.”
―Ahmet Şerif İZGOREN-
"Cocuğa erişecek yegÂne arac iletişimdir. Ebeveynler her şeyden once iletişim becerisini artırmalıdır. Doğru kelimelerle kurulan iletişim kişilik gelişimini destekler. Yanlış secilen kelimeler ise cocuğun duygu dunyasına zarar verir. Buzdağı Yayınevi’nin Turkceye kazandırdığı Otuz Milyon Kelime işte bu gerceği ortaya koyan onemli bir calışma. Dr. Dana SUSKIND bilimsel gerceklerle kelimelerin gucunu, sevginin iyi edici yanını ele almış. Cocuğa değer veren her yetişkinin kutuphanesinde yerini alması gereken bir eser."
―Pedagog Adem GUNEŞ-
Kitap Adı: Otuz Milyon Kelime Yazar: Dana Suskind , Beth Suskind Cevirmen: Esra Eret Orhan , Barış Satılmış Yayınevi: Buzdağı Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 2. Basım Barkod: 9786058213241