Umit gencliktedir! Yetişin gencler…
Bu yuzyılda genc nufusumuz bir daha bu kadar kalabalık olmayacak. Ya suni gundemler uzerinden kavga etmeye devam edeceğiz ya da hep birlikte genclerin sesine kulak verip dertlerine ortak olacağız.
Tercih zamanı!
Yetişin Cocuklarkitabıyla cocuk yetiştirme alanında buyuk bir boşluğu dolduran Prof. Dr. Selcuk Şirin,Yetişin Gencler’de ergenlikten yetişkinliğe uzanan seruvene odaklanıyor. Bu kitap gencler ve gencleri dert eden yetişkinler icin yazıldı.
Cocukluk ne zaman bitiyor, ergenlik ne zaman başlıyor?
Genc beyin: Nasıl calışır? Nasıl gelişir? Nasıl desteklenir?
Gencler neden risk almayı sever?
Genclerde beden algısı nedir? Nasıl değişir?
Duygusal zek nedir? Nasıl kazanılır?
Şimdiki gencler neden Âşık olmuyor?
Kimlik arayışında yaşanan temel sıkıntılar nelerdir?
Ergenlik doneminde gencleri bekleyen okul korkusu, akademikbaşarısızlık, depresyon, bağımlılık, obezite gibi sorunlarla nasıl başa cıkılır?
Genclerin fiziksel, duygusal ve sosyal gelişiminde ebeveynlerden eğitimcilere tum yetişkinlere duşen gorevler nelerdir?
Kariyer arayışı ne zaman başlar, zirveye giden yolda gencleri bekleyendort adım nedir?
“Amacım, her bir gencin sağlıklı, mutlu ve başarılı olabilmesi icin gerekli adımların atılmasına aracı olmak. Bu kitapta ergenlik donemine ait temel bilimsel verileri kendi ebeveynlik tecrubem ve kucuk bir koyden New York’a ulaşan genclik hikÂyemle yoğurarak anlattım. Koşullar ne kadar kotu olursa olsun, tarih boyunca insanlık, genc kuşaklarla kendini yeniledi. O nedenle benim de umudum genclerde.”
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Yetişin Gencler - Ergenlikten Yetişkinliğe Geciş Kılavuzu Yazar: Selcuk R. Şirin Yayınevi: Doğan Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 236 Ebat: 13,6 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050978117