"Seninle Başlamadı" bir misyonun urunudur, oyle bir misyon ki beni dunya genelinde dolaştırdı, sonra koklerime geri dondurup bu yolculuğa başladığımda hic duşunmediğim ve tasarlamadığım bir profesyonel kariyere yonlendirdi. Yirmi yılı aşkın bir sure boyunca, depresyon, anksiyete, kronik hastalıklar, fobiler, takıntılı duşunceler, travma sonrası stres bozukluğu ve diğer gucten duşurucu koşullarla mucadele eden bireylerle calıştım. Bircoğu bana geldiklerinde yıllar suren konuşma terapileri, ilac tedavileri ve diğer mudahalelerin, belirtilerinin kaynağını cozme ve acılarını giderme konusunda başarısızlıkla sonuclanması nedeniyle cesaretleri kırılmış ve umitlerini kaybetmiş bir hÂldeydiler.
Kendi deneyimimden, eğitim ve klinik uygulamalarımdan oğrendiğim şey şu ki, cevap sadece kendi hikÂyemizin icinde değil. Ebeveynlerimizin ve hatta onların ebeveynlerinin icinde bile olmayabilir. Son yapılan bilimsel araştırmalar travmaların etkilerinin bir nesilden diğer nesle gecebileceğini aktarmaya başladı. Bu “miras”, bilinen adıyla kalıtsal aile travmalarının konusunu oluşturuyor. Ortaya cıkan kanıtlar sistemin gercekliğini doğruluyor. Kalıtımsal zincirde yer alan acı her zaman kendi kendine sona ermeyebilir ya da zamanla azalmayabilir. Asıl travmayı yaşayan kişi olmuş, hikÂyesinin ustu ortulmuş ve yıllar icinde saklı kalmış olsa bile, hayat tecrubesine ilişkin parcalar, anılar ve hisler yaşamaya devam edebilir. Âdeta şu an yaşayan kişilerin zihinlerinde ve bedenlerinde cozum bulmak icin gecmişten gunumuze uzanır.
“Seninle Başlamadı” geleneksel psikoterapinin, ilacların ve diğer mudahale yontemlerinin uzun suredir cozemediği zorlukların ortadan kaldırılmasında donuşturucu bir yaklaşım sunmaktadır.
«Seninle Başlamadı» icin yapılan değerlendirmeleri okuyabilirsiniz.
Mark Wolynn, bilemediğimiz ve acı cekmemize sebep olan cozulmemiş travmalarla bizi atalarımıza derinden bağlayan yolları aydınlatma konusunda muhteşem bir iş başarıyor. Bize derinden anlayışı, diyalog gorselleştirmelerini ve şevkatle yeniden bağlanmayı sağlayacak teknikler ve beceriler sunuyor.”
-James S. Gordon, MD, Yazar-
-Unstuck: Your Guide to the Seven-Stage Journey Out of Depression -

“Seninle Başlamadı travma terapileri alanında, farkındalık uygulamaları konusunda insanı anlamak icin ileriye doğru guclu bir adım atmanızı sağlıyor. Cesur, yaratıcı ve şevkat dolu bir calışma.”
-Sharon Salzberg, Yazar-
-Lovingkindness and Real Happiness-

“Kalıpları altust eden bu kitap kalıtsal aile travmaları konusunda anlayışı geliştiren ve acı cekmeye son verebilecek guclu araclar sunuyor. Mark Wolynn iyileşmeye doğru yapılacak seyahatte guvenilir ve bilge bir rehberdir. “
-Tara Brach, Phd, Yazar-
-Radical Acceptance and True Refuge-

“Mark Wolynn’in sıradışı kitabı tarihin size nasıl bir kimlik verdiğini anlamanızı sağlayarak aile bağlarının ve eve donuşunuzun şifresini kırıyor. Hayat değiştiren hikÂyeler, guclu ongoruler, pratik araclar ve iyileşme icin gerekli yollarla dolu olan Seninle Başlamadı, Alice Miller’in devrim yaratan Yetenekli Cocuğun Dramı ve Dan Siegel’in Gelişen Zihin adlı eserlerinin tam yanında bir başyapıt olarak yer almayı hak ediyor. Ailenizi bir daha asla aynı şekilde goremeyeceksiniz.”
-Mark Matousek, Yazar-
-Ethical Wisdom-

“Noro bilimleri ve psikodinamik duşunmeyi birleştiren Seninle Başlamadı, ust duzeyde faydalı bir arac kutusu olarak hayatınızı değiştirecek. Bu kitapla kendi başınıza klinik yardım alabilir ve guclu icgorulere sahip olabilirsiniz.”
-Jess P. Shatkin, MD, MPH, Newyork Uni. Cocuk Araş. Merk. Başkan Yrd, Yazar-
-Child & Adolescent Mental Health-

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Seninle Başlamadı Yazar: Mark Wolynn Cevirmen: Mine Madenoğlu Yayınevi: Sola Unitas Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 280 Ebat: 15x21 İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Orijinal Dili: İngilizce Orijinal Adı: It Didn’t Start With You Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059692472