Moldova Cumhurbaşkanlığı secimleri ikinci tura kalırken, Turkiye'de yaşayan Moldovalı vatandaşlar korona viruse rağmen Moldova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu onunde uzun secim kuyruğu oluşturdu.
Moldova'da Cumhurbaşkanlığı secimleri ikinci tura kalırken, Moldovalılar cumhurbaşkanını belirlemek icin yeniden sandık başına gitti. İkinci turda oy verme işlemi yerel saatle 07.00'de başladı. Mevcut Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile Eylem ve Dayanışma Partisi (PAS) lideri olan eski Başbakan Maia Sandu arasında gecen secimlerde Turkiye'de yaşayan Moldovalı vatandaşlar da oy kullandı. Sabah saatlerinden beri oy kullanmak icin Beyoğlu'nda bulunan Moldova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu onune gelen Moldovalılar uzun kuyruklar oluşturdu.

"HEPİMİZ SECİM İCİN GELDİK"
Demokrasi icin oy kullandıklarını dile getiren Sivetleyana Cobano, "Moldova secimleri oluyor. Demokrasi istiyoruz. Oy icin bugun buradayız. Turkiye'de yaşayan arkadaşlarla buradayız. Hepimiz secim icin geldik. Kalabalık oldu tabi. Tehlikeli şu anda korona virus de var. Biz biraz mesafemizi tutuyoruz. İnşallah bir şey olmaz" diye konuştu.
"COK YOĞUN BİR KALABALIK AMA BEKLEYECEĞİZ SABIRLA"
Bakırkoy'den oy vermek icin geldiğini soyleyen Diana Avcı, "Cumhurbaşkanı secimleri icin geldik. İnşallah kazanırız. Daha iyi bir ulke ve gelecek bizi beklesin inşallah. Bakırkoy'de oturuyorum. Arkadaşlarla sabahtan geldik. Hala buradayız. Cok yoğun bir kalabalık ama bekleyeceğiz sabırla" dedi.
"BURASI KALABALIK AMA İNŞALLAH BİZİ ANLARLAR"
3-4 saattir oy kullanmak icin beklediğini ifade eden Nima Vornikova, "Gaziosmanpaşa'dan geldim. Oy vermek icin bekliyoruz. Bugun Moldova cumhurbaşkanlığı secimlerinin ikinci turu var. En onemlisi savaş olmasın. O bizim icin cok onemli. Onun icin bekliyoruz. Hava da soğudu ama gitmeyeceğiz. Savaş olmasın. 3-4 saattir bekliyoruz. 1 bucuk saatte yol yaptım. Kapılar kapanana kadar buradayız. Burası kalabalık ama inşallah bizi anlarlar. Biz de oyumuzu kullanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
(Alper Suat Tutaşı/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ALPER SUAT TUTAŞI