Formula 1’de sezonun 14. yarışı İstanbul Park pistinde gercekleştirildi. Son yıllardaki en keyifli yarışlardan birine ev sahipliği yapan pistte kursunun en ust basamağına, bu yıl alıştığımız şekilde Lewis Hamilton cıktı.
Yarışta elde ettiği derece ile 7. defa şampiyon olmayı başaran Britanyalı pilot, boylece Michael Schumacher’e ait olan rekoru da egale etti. Tarihi yarışın ardından Hamilton, Twitter’da bir acıklama yaptı.
[h=2]Hamilton’dan acıklama[/h]
“Bugune kadar ve hatta bitiş cizgisini gectikten sonra bile, duşuncelerimi benim icin neyin en onemli olduğuna odakladım. Bu yıl cok tahmin edilemez oldu. Pandemi ve sezonun bariz şekilde birkac ay ertelenmesiyle hayatımın en boş kaldığım donemini yaşadım. Bu da bana nihai amacımı duşunmek icin fırsat verdi. Yedi Dunya Şampiyonluğu benim icin dunyalara değer. Ne kadar buyuk olduğunu tarif bile edemem, ama kazanmamız gereken bir başka yarış daha var.
Bu yıl yalnızca pistte kazanma arzumla değil, sporumuzu ve dunyamızı daha ceşitli ve kapsayıcı hale getirme arzumla da yarıştım. Size, değişim icin savaşmaktan vazgecmeyeceğim sozunu veriyorum. Onumuzde cok yol var ancak sporumuz ve icinde yaşadığımız buyuk dunya icinde eşitlik icin bastırmaya devam edeceğim.
Michael Schumacher’in rekorunu egale etmek, sonsuza kadar orada olmayacaklarını bildiğim sahne ışıklarını ustume ceviriyor. O yuzden hazır siz buradayken, dikkatinizi vermişken herkesten daha eşit bir dunya icin kendi payına duşeni yapmasını istiyorum. Birbirimize daha kabullenici ve nazik olalım. Oyle yapalım ki fırsat, gecmişinize ya da ten renginize bağlı bir şey olmasın.
Hicbir şey imkansız değildir. Bu yıl benim motivasyon kaynağım gelecek nesile hayallerinizden vazgecmemek icin bir ornek oluşturmak oldu. Pek cokları bana hayallerimin imkansız olduğunu soyledi ama buradayım. Sizin de yapabileceğinizi bilmenizi istiyorum. Asla vazgecmeyin, savaşmaya devam edin ve fırsatları değerlendirmeye devam edin. #S7ILLRISING”