Turkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Aksaray'da duzenlenen Turkiye Şampiyonası 1. Kademe Yarışları tamamlandı.
Guzelyurt ilcesinde gercekleştirilen şampiyonanın ikinci gunune Turkiye'nin 26 farklı ilinden 65 kulup ve 526 sporcu katıldı. Sporcular, ilcenin tarihi yapıları arasında kıyasıya mucadele etti.
Organizasyonu 21 yaş erkeklerde Cansel Sarac, 21 yaş kadınlarda Dudu Erol, 20 yaş erkeklerde Aziz Kiziltaş, 20 yaş kadınlarda Buket Aydın, 18 yaş erkeklerde Orkunt Tek, 18 yaş kadınlarda Beyza Nur Kaplan, 16 yaş erkeklerde Altar Ilgaz Tuzcuoğulları ve 16 yaş kadınlarda da Aysa Asya Tuzcuoğulları birinci sırada tamamladı.
Dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile Turkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyuz takdim etti.
Aydoğdu: "Cok guzel bir organizasyon yaptık"
Odul toreninde konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, başarılı bir organizasyon gercekleştirdiklerini aktardı.
Oryantiring sporunun cocuklar ve gencler icin cok onemli olduğunu belirten Aydoğdu, "Hem problem cozme hem de kendini geliştirme acısından cok faydalı. Turkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyuz ve ekibine cok teşekkur ediyorum. Dun Hasan Dağı'nda bugun de Guzelyurt ilcemizde cok guzel bir organizasyon yaptık. Derece alan sporcularımızı tebrik ediyorum." diye konuştu.
Federasyon başkanı Akyuz ise Aksaray'da iki gun suren şampiyonadan buyuk keyif aldıklarını dile getirdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zekeriya Karadavut