Formula 1 Turkiye Grand Prix'sini kazanarak 7. şampiyonluğunu ilan eden Mercedes'in Buyuk Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, hayallerinin cok otesinde bir şey başardığını belirtti.
Yarışın ardından duzenlenen basın toplantısında konuşan Hamilton, bugun zor bir yarış olacağını bildiğini soyledi.
Sıralama turlarındaki konumlarından dolayı buyuk bir hayal kırıklığını yaşamadıklarını kaydeden Hamilton, "Doğru yolda olduğumuzu biliyorduk ve elimizden gelenin en iyisini yaptık. Takım olarak işimiz bu. İleriye yonelik hamleler yapabilmek icin iletişimimizi geliştirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Yarışın başında podyuma cıkamayacağını duşunduğunu aktaran 35 yaşındaki surucu, "Ancak inanmaya devam ettim ve bir noktada hız kazanacağımı duşundum. Oyle de oldu. Michael Schumacher'in şampiyonaları kazanmasını izlediğimi hatırlıyorum. Hayatım boyunca ben de bu kadar yuksek seviyeler icin hayal kurdum ancak cok uzak gozukuyordu. Bu, hayallerimizin cok cok otesinde." değerlendirmesinde bulundu.
Turkiye Grand Prix'sini Hamilton'ın ardından ikinci sırada tamamlayan Racing Point'ten Meksikalı Sergio Perez, "Ferrari'ler guclu bir şekilde geliyordu ve kaybetmeye cok yakındık. Lastiklere tutunmak da zordu ama harika bir sonuc aldık. Takım icin iyi puanlar kazandık ve bundan cok memnunum." yorumunu yaptı.
Yarışı ucuncu sırada bitiren Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel ise, ozellikle son turun yoğun gectiğini belirterek, "Sonunda podyumu yakalamak biraz surpriz oldu. Cok mutluyum, gercekten keyifli bir yarıştı." ifadelerini kullandı.???????
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkadir Karakaya