Duzce'de, Milli Eğitim Bakanlığı, belediye ve hayırsever iş insanının desteğiyle inşa edilmesi planlanan 48 derslikli Kasım Aktaş Ortaokulunun temeli atıldı.
Aziziye Mahallesi'nde Eski SSK Hastanesinin bulunduğu 18 donumluk arsa uzerine yapılacak okulun işe başlama toreninde konuşan Duzce Valisi Cevdet Atay, okul yapmanın gonulluluk işi olduğunu belirterek, "Allah nasip edecek ki insanlar bu işleri yapsın. Sadece kazanc değil, kazandığını o bolgenin insanlarına yatırım yaparak onların geleceğine katkı sunduğu icin Kasım Bey'e teşekkur ediyoruz." dedi.

AK Parti Duzce Milletvekili Ayşe Keşir de kent nufusunun hızla buyuduğunu, oğrenim cağında cok cocuğun olduğuna işaret ederek, "Arazi tahsis meselesi yaklaşık 1 yılımızı aldı. Sağ olsun, Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir bizimle birlikte takip etti ve sureci tamamladık. Bu bizim hayalimizdi." ifadesini kullandı.
MHP Duzce Milletvekili Umit Yılmaz da katkılarından dolayı iş insanına teşekkur ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.
"Gelecek eğitim ve oğretim yılına yetiştirilecek"
Duzce Belediye Başkanı Faruk Ozlu ise okulu gelecek eğitim ve oğretim yılına yetiştireceklerini soyledi.
Hafriyat ve peyzaj işinin belediyenin yapacağını belirten Ozlu, şunları kaydetti:
"Kasım Bey, okulun 24 dersliğini ustlendi. Diğer kısımlarını Milli Eğitim Bakanlığı ve bize bağış taahhudunde bulunan iş insanlarımızın destekleriyle yapacağız. Belediyemiz de buna destek olacak. Zemin artı 2 katlı bir okul olacak, toplam 48 dersliği olacak. Sınıflarımız yaklaşık 54 metrekare. Spor ve konferans salonları var. Cok guzel proje yaptık."
Kentte 2. Organize Sanayi Bolgesi'nde faaliyet gosteren cam fabrikasının sahibi iş insanı Kasım Aktaş da okulun gelecek yıl oğrenci kabul etmeye hazır olacağını belirterek, projeye destek veren herkese teşekkur etti.
Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yavuz Emrah Sever