Malatya'nın Darende ilcesinde taş ustalığı ile bircok eseri yıkılmaktan kurtaran Selahattin Canlı'ya anlamlı bir ziyaret gercekleştirilerek, vefa orneği gosterildi.
Darende Kultur Sanat Derneği Başkanı İbrahim Alaattin Ateş, ilcedeki taş ustalığı gerektiren bircok eserde emeği olan Selahattin Canlı'yı evinde ziyaret ederek ilceye yaptığı değerli katkılarından dolayı teşekkur plaketi ve kendi arşivinden hazırladığı fotoğraf albumu hediye etti.
İlcedeki bircok eserde katkısı var
Aslen Kahramanmaraşlı olup 40 yıldan beri Darende'de yaşayan ve Darende'deki bircok tarihi eserin onarımı ve yeni yapımı gercekleşen eserlerde Selahattin Canlı'nın katkısının olduğu oğrenildi. 79 yaşındaki Selahattin Canlı'nın, Darende'de onarılan ve yeniden yapılan Somuncu Baba Kulliyesi, Zaimoğlu Carşı Camii, Yavuzlar Mahallesi Camii, Hasan Gazi Turbesi ve şehitlik, Hasan- Huseyin Paşa Bedesteni restorasyonu, Dulkadirli Beyliği eseri olan Darende Ulucami, Babalan Abdurrahman-ı Erzincan-i Kulliyesi, Aşağı Ulupınar Mahalle Camii, Yukarı Ulupınar Mahallesi Camii tadilatı, Sadrazam Mehmet Paşa Kutuphanesi ve Kulliyesi restorasyonu ve taş işciliği ile yapılan bircok mezarın yapımında bulundu.
Soz konusu ziyaretten oldukca memnun kaldığını belirten Selahattin Canlı, "Darende Kultur Sanat Derneği adına İbrahim Alaattin Ateş ziyarette bulunarak tarafıma taş işciliğini yaptığım esnada ceşitli zamanlarda cekilen fotoğrafların yer aldığı album ve plaket takdim etmesi beni memnun etti. Kendi şahsında Darende Kultur Sanat Derneği'ne teşekkur ederim. Bu arada vefa orneği gosterip hanemizde bizleri ziyaret etmesi ayrıca takdire şayan bir davranıştır" dedi.
"Gecmişini kaybetmiş bir toplum ise geleceğe umutla bakması mumkun değildir"
Darende Kultur Sanat Derneği Başkanı İbrahim Alaattin Ateş de yaptığı acıklamada, "Derneğimiz kurulduğu gunden beri ilcemiz kulturune ve sanat alanlardaki calışmalarına imkanları olcuşende katkı sağlamaya devam ediyor. Bu calışmaların yurutulmesinde ve ilcemize kulturune hizmet eden herkese teşekkur ederim. Bu gun burada kendisine ziyaret ettiğimiz Selahattin Canlı, ilcemizde daha once var olan ve onarılan, sonradan yapılan bircok eserde emeği olan sanatkarlarımızdan birisidir. Kendine ilcemizdeki eserlere değerli katılarıyla soyadı gibi can verdiği icin teşekkur ediyorum. Kultur ve sanat kavramları oyle bir değer ki, yaşatmaz ve gelecek nesillere aktaramazsanız, kaybolup gider gecmişini kaybetmiş bir toplumun ise geleceğe umutla bakması mumkun değildir. Bu nedenle kulture ve sanata katkısı olan herkese teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı. - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı