BURDUR'da koronavirus tedavisi goren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bugun ileri tetkik ve tedavi icin Akdeniz Universitesi Hastanesi'ne sevk edildi.
Covid-19 testi pozitif cıkan ve gecen hafta evinde tedavi gormeye başlayan Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, bugun oğle saatlerinde Burdur Devlet Hastanesi'ne ambulansla getirildi. Ercengiz'in yapılan muayene ve kontrolunde tedbir amaclı Antalya'daki Akdeniz Universitesi Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Başkan Ercengiz'i hastanede Vali Ali Arslantaş, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Ozcelik, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Goker, İl Sağlık Muduru Opr. Dr. Reha Sermed Aygoren, Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Nedim Ongun ve CHP İl Başkanı İzzet Akbulut ziyaret etti.
CHP Burdur Milletvekili Goker, "Sayın Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz gecen hafta Covid-19 testi pozitif cıkması uzerine evde tedavi altındaydı. Bugun oksijen saturasyonunun (kan oksijen doygunluğu) duşmesi uzerine hekimler kendi aralarında yaptıkları değerlendirmeyle Akdeniz Universitesi Hastanesi'ne sevkini uygun gordu. Başkanımızın genel sağlık durumu iyi ancak tedbiren fakulteye sevk ediliyor" dedi.
AK Parti Burdur Milletvekili Ozcelik de "Tum Covid-19 hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Belediye başkanımızın da tedbir amacıyla Antalya'ya sevki soz konusu oldu. Ona da gecmiş olsun, diyor; acil şifalar diliyorum" diye konuştu.AK Parti'li Ozcelik, halkın tedbirlere uyması konusunda daha buyuk hassasiyet beklediklerini de belirterek, "En ust duzeyde dikkat ve tedbirin alınacağı ayların bu aylar olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Ev ici ziyaretlerde ikramların yapılmaması konusunda bir hassasiyetin oluşması lazım" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mesut MADAN