Mersin Buyukşehir Belediyesi calışanı Bahadır Kıvrak, Kansersiz Yaşam Derneği'nin başlattığı "Sacım sacın olsun" kampanyasına destek amacıyla, 2 yıldır uzattığı saclarını losemi hastalarına peruk yapılmak uzere bağışladı.
Belediyeden yapılan acıklamaya gore, Mersin Buyukşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nda gorev yapan Bahadır Kıvrak, annesinin kemoterapi gorduğu hastanede down sendromlu losemi hastası Seda ile tanıştı.

Sacları tedavi sırasında tamamen dokulen Seda'nın kendisinden sac istemesiyle başlayan hikaye, kucuk savaşcının zamansız vedasıyla yarım kaldı.
O donemde Kansersiz Yaşam Derneği'nin kanser hastalarının tedavi sırasında yaşadığı psikolojik tahribatı azaltmak amacıyla başlattığı "Sacım sacın olsun" kampanyasını goren Kıvrak, 2 yıl boyunca saclarını uzattı.
Kıvrak, uzattığı saclarını, kampanyası icin kestirerek, losemi hastalarına peruk yapılmak uzere derneğe bağışladı.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Kıvrak, kampanyayı sosyal medyadan gorduğunu belirtti.
Kampanyaya herkesin destek vermesi gerektiğini aktaran Kıvrak, "Ben ne yapabilirim diye duşundum ve saclarımı uzatmaya başladım. İki yıldır uzattığım sacları da bugun bağışlıyorum. Bu sac bir kanser savaşcısına umut olacak. 'Sacım sacın olsun' diyorum ve bu bağışa herkesi bekliyorum." ifadesini kullandı.
Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topcuoğlu, Bahadır'ın isteğine ilk gunden beri destek olduklarını aktardı.
Kapmanya kapsamında toplanan saclar, losemi hastaları icin peruk olarak kullanılıyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı