Talas Belediyesi ve Maharetli Eller Kadın Girişimi Uretim ve İşletme Kooperatifi iş birliği ile acılan 'Maharetli Eller Kadın Uretici Pazarı'nın ikincisi kuruldu.
Talas'ın tarihi Harman Meydanı'nda her ayın birinci ve ucuncu pazarı kurulan Maharetli Eller Kadın Uretici Pazarı'nın ikincisi gercekleşti. 59 kadın ureticinin katıldığı Pazar yoğun ilgi goruyor.
Pazarda stant acan ve alışverişe gelen vatandaşlara konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın, pazara olan ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade ederek organizasyona yonelik yoğun talebin altını cizdi. Pazarın ilk acıldığında 49 kişinin stant actığını ifade eden Yalcın, bu rakamın bu hafta 59'a yukseldiğini ve 100 kişinin de sırada beklediğini belirtti. "Burada cok guzel bir işbirliği var" şeklinde konuşan Başkan Yalcın, "Hanımefendilerin el urunlerini burada ekonomiye kazandırıyoruz. Anne demek ev demektir. Buradaki annelerimiz her işin ustesinden geliyor ve bunlara ek olarak da ekonomiye katkı sağlamak uzere burada bulunuyor. Kadınların elinin zarafeti ayrıdır, burada kadın titizliğini goruyoruz. Bu pazarın orneklerinden farkı, daha duzenli ve organize olmasıdır. Buradan katılan tum hanımefendilere teşekkur ediyorum." dedi.
DERNEKTEN BAŞKAN YALCIN'A TEŞEKKUR
Talas Tanıtım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necla Erkara ise, Başkan Yalcın'ın kendilerine verdiği destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları soyledi: "Bizim derneğimizin amacı kadınlarla dayanışma icinde bir kooperatif kurmaktı. Sağolsun bu konuda Başkan Mustafa Yalcın'ın desteklerinden dolayı teşekkur ediyorum."
"TURKİYE'YE ORNEK OLACAĞIZ"
Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu da belediyenin projedeki rolune dikkat cekerek "Bugun bu pazarda yerel yonetimlerin desteği olmadan şu oluşumu gercekleştirmek mumkun değildi. Biz Turkiye'ye ornek olacağız. Bundan dolayı da Sayın Mustafa Yalcın'a cok teşekkur ediyorum." diye konuştu.
Karaoğlu'ndan sonra soz alan Maharetli Eller Kadın Girişim Kooperatifi Başkanı Feride Bilgin de Başkan Yalcın'a teşekkur ederek, "Başkanımızın desteğiyle daha da buyuyeceğiz. Cok guzel işlere imza atacağız." dedi.
HERKES MEMNUN
Pazara gelen ve organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, boyle bir projeye imza attığı icin Başkan Yalcın'a teşekkur etti. Pazarda hem el emeği goznuru eserleri hem de doğal urunleri bir arada bulabildiklerini ifade eden vatandaşlar, cok guzel duşunulmuş ve her yonuyle yararlı bir etkinlik olduğunu soyledi.
Halkın yoğun ilgisinden ve Başkan Yalcın'ın verdiği desteklerden dolayı mutlu olduklarını dile getiren kadın girişimciler de evde yaptıkları el emeği urunlerini değerlendirme imkanı bulduklarını kaydederek bu imkanı sağlayan Başkan Yalcın ve dernek yoneticilerine teşekkur etti. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı