DİYARBAKIR'da teror orgutu PKK tarafından kacırılan cocuklarının bulunmasını isteyen 157 ailenin HDP il binası onundeki oturma eylemi, 440'ıncı gunde de suruyor. 2012 yılında 13 yaşındayken kacırılan kızı Şeyma icin Van'dan gelerek evlat nobetini surduren Nazlı Sancar, oğlunun askere gideceğini soyleyerek kızına seslendi. Sancar, "Kardeşin askere gidecek, birbirinizle karşı karşıya kalırsanız ya sen onu oldurursun ya da o seni oldurur. Kardeş katili olma, kac teslim ol kızım" dedi.
Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Akar, gecen yıl 21 Ağustos'ta ortadan kayboldu. Akar'ın annesi Hacire Akar, bir gun sonra HDP Diyarbakır il binası onune geldi. Oğlunun HDP'liler tarafından dağa kacırıldığını soyleyen anne Akar, il binası onunde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'uncu gununde ortaya cıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, cocukları kayıp annelere cağrıda bulundu. Akar'ın cocuğuna kavuşması, cocukları teror orgutu PKK tarafından kacırılan aileler icin umut oldu. Akar'ın cağrısıyla harekete gecen cocukları kayıp aileler, 3 Eylul'de HDP binası onunde oturma eylemine başladı.
EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 20 OLDUHacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Husniye-Huseyin Kaya ciftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Acan ciftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu ciftinin oğlu Huseyin, Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda, Melik Aslan'ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik'in oğlu Veysi, Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış'ın kızı Tekoşin Acar, Sait Acar'ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş'ın oğlu Ramazan, Sever Fidan'ın oğlu Tayfur Fidan, Gulşen Cetin'in oğlu Erdal Cetin, Fahrettin- Meryem Akkuş ciftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya ciftinin oğlu Cuma ile en son Safiye-Mehmet Emin Coşkun ciftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalcın ciftinin kızları Yasmin'in de teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 20 oldu.
'KARDEŞ KATİLİ OLMA KAC GEL'Van'da 2012 yılında 13 yaşındayken kacırılan kızı Şeyma icin evlat nobetini surduren Nazlı Sancar, oğlunun yakında askere gideceğini ifade ederek, kızına kardeş katili olmaması icin kacıp teslim olması cağrısında bulundu. Sancar, şunları soyledi: "Kızım icin buradayım, 1,5 yıla yakındır HDP onunde evlatlarımızı bekliyoruz. Evlatlarımızı almadan kalkmayacağız buradan. Şeyma, kızım, eğer beni goruyorsan, beni duyuyorsan cık gel, guvenlik guclerimize teslim ol. Polisimizi, askerimizi gorursen onlara teslim ol. Gecen hafta erkek kardeşinin askerlik muayenesi icin gittik kızım, kardeşin oturup ağladı. 'Anne şimdi askere gitmesem olmaz mı' dedi. 'Neden oğlum' dedim. 'Ablam burada değil. Ablam gelsin. Onu gormek istiyorum. Ona sarılayım, kokusunu alayım sonra askere gideyim' dedi. Kızım gel kardeş katili olma. Kardeşin askere gidecek. Birbirinizle karşı karşıya kalırsanız ya sen onu oldurursun ya da o seni oldurur. Şeyma kızım gel, kardeş katili olma. Biz burada kar, kış, yağmur, camur, hastalık demeden bu cadırın altında evlatlarımızı bekliyoruz. Kızım seni almadan buradan kalkmayacağım. Kapımı kapatıp gelmişim buraya. Artık dayanacak gucum kalmadı kızım. 9 yıl oldu. 9 yıl bir omurdur. Onlara guvenme, cık gel artık. Onlar 'devlet gucleri sizi oldurur' diye kandırıyor sizi, yalandır kızım. Senden rica ediyorum teslim ol, kardeş katili olma, hepimiz senin kahrından oluruz kızım. PKK-HDP 13 yaşındaki kızımın elini kolunu bağlayarak goturdu. Ben kızımı PKK-HDP'den istiyorum. Artık yeter. Bu annelerin feryadını duysunlar. Bu ailelerin cocuklarına hepsine sesleniyorum; Gelin teslim olun."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mehmet Mucahit CEYLAN