TFF 1'inci Lig'de bu sezon mali ve idari calkantılarla sarsılan Akhisarspor'da uzun suredir sessiz kalan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kulubun dernek olarak kalması taraftarı olduğunu acıkladı. Gecen haftalarda Başkan Fatih Karabulut'un istifasıyla imza yetkileri yonetim dışından menajerlik şirketleri olan Evren Ozbey ve kardeşlerine verilen, ardından kağıt uzerinde başkanlık gorevine Harun Eryuksel'in getirildiği kulupte aralık ayında yapılması beklenen olağanustu kongre oncesi belirsizlik surerken Dutlulu, sosyal medyada taraftarın sorularına yanıt verdi. Gecmiş yonetimleri eleştiren Dutlulu, "Ben 1.5 senedir ne desem, 'Hayır' dendi, kasada para varken soylediklerimiz onemsenmedi. Kulup 30 milyon borc yapıp, 3 gun sonra 3 milyon odeme yapmamız lazım denildiği gun kulubu belediye alsın dendi. Ben prensip olarak destek veriyorum ama karışmıyorum artık" ifadelerini kullandı.
Ozbey kardeşlerin kulupte goreve geldikten sonra kendisini 2 kez ziyaret ettiğini belirten Besim Dutlulu, Evren Ozbey goreve gelmeden boyle bir şey olacağından haberi olmadığını belirtti. Dutlulu, "Zaten bu konu hakkında da prensip olarak konuşmuyorum. Dernek uyelerinin vereceği her karara saygılıyım. Belediye olarak dernek statusunde ve kulubun adı Akhisarspor olduğu muddetce destek vereceğiz. Biz belediye olarak zaten yardım ediyoruz. Hatta bana ornek gosterilen belediyelerden kat ve kat fazla destek oluyoruz. Kulubun yonetimine karışmıyoruz, dernek yapısından karışma şansımız da yok zaten. Ben son gelişmelerden sonra kulubu alın lafının cok samimi olmadığını gordum. Ayrıca bu ekonomik şartlarda yeni kaynak yaratmak da kolay değil. Tum kulupler benzer durumda. Akhisarspor'a en az zararı verecek hamleler yapıyoruz" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı