Sakarya Universitesi (SAU) tarafından geliştirilen ve Sakarya Makine İmalatcıları Birliği (SAMİB) iş birliğiyle yurutulecek proje ile şehrin imalat sanayi makine envanterinin oluşturulması hedefleniyor.
Universiteden yapılan acıklamada, SAU Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezince (SESAM) geliştirilen projenin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından onaylandığı belirtildi.

Proje hakkında goruşlerine yer verilen SESAM Muduru Prof. Dr. Cağlar Ozdemir, amaclarının kentte uretim surecinde kullanılan makinelerinin, Sakaryalı tum ureticiler tarafından kolaylıkla gorulebilir ve ulaşılabilir olmasını sağlamak olduğunu aktardı.
Kentin sanayi uretim potansiyelini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Ozdemir, "Proje sayesinde ureticilerimizin elinde olan makineler, bir internet platformuna aktarılarak gorunurlukleri artırılacaktır. Boylece uretim icin herhangi bir makineye ihtiyac duyanlar, bu platform uzerinden kimde ne makine olduğunu kolaylıkla oğrenebilecektir." ifadesini kullandı.
Ozdemir, MARKA desteğini almaya hak kazanan projenin sadece SESAM ve SAMİB birlikteliğiyle değil, tum sanayici ve imalatcıların desteğiyle yurutuleceğine dikkati cekerek, şunları kaydetti:
"SESAM olarak gerekli altyapıyı oluşturuyoruz ancak bu proje, Sakarya'da uretim yapan herkesin desteklemesini beklediğimiz bir projedir. Oluşturacağımız internet platformuna ne kadar cok makine kaydı yapabilirsek sistem o kadar etkin işleyecektir. Sonuc olarak Sakarya'nın, sanayi sektoru acısından var olan kendi potansiyelini daha etkili ve verimli şekilde kullanmasını ve uretim kapasitesini artırmasını bekliyoruz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Faruk Şimşek