ANTALYA Buyukşehir Belediyesi'nde yaşanan 'yetki krizi' sonrası Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Buyukşehir Belediye Başkanı Muhittin Bocek'i hastanede ziyaret etti. Başkan Bocek ile konuşan Hacıarifoğlu, "Kendisine, gorevine donene kadar emanetine sahip cıkmaya devam edeceğimi soyledim. Kendisi de bu duruma sevindi" dedi.
Antalya Buyukşehir Belediyesi'ndeki yetki krizinin ardından dun gece İcişleri Bakanlığı, başkan vekilliğine Mehmet Hacıarifoğlu'nun devam edeceğini acıkladı. Kararın ardından Mehmet Hacıarifoğlu, Buyukşehir Belediye Başkanı Muhittin Bocek'i hastanede ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuşan Hacıarifoğlu, "Başkanımız Muhittin Bocek'i cok iyi gordum, sağlığının her gecen gun iyiye gitmesi beni cok mutlu etti. Belediye konularında sohbet ettik. Kendisine, gorevine donene kadar emanetine sahip cıkmaya devam edeceğimi soyledim. Kendisi de bu duruma sevindi. Şimdiye kadar aldığım her kararda ve attığım her adımda olduğu gibi, bundan sonra da aynı hassasiyetle başkanımız Muhittin Bocek'i temsil etmeye devam edeceğim" dedi. Hacıarifoğlu'nun acıklaması, Buyukşehir Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.
YETKİ KRİZİ NASIL YAŞANDI?Antalya Buyukşehir Belediye Başkanı Muhittin Bocek'in hastanedeki tedavisi sururken Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ile Genel Sekreter Cansel Cevikol arasında yetki krizi yaşandı. Mehmet Hacıarifoğlu, Genel Sekreter Cansel Cevikol başta olmak uzere bazı burokratların yetkilerini sınırlandırdı. Sonrasında Buyukşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Bocek'in oğlu Mustafa Gokhan Bocek, gece yarısı sosyal medya hesabından 'Ayaklar baş, başlar ayak oldu' paylaşımı yaptı. Başkan Bocek ise Hacıarifoğlu'nun vekillik gorevini yayımladığı elektronik imzalı yazıyla sonlandırarak, 10 gun sureyle meclis uyesi Oktay Başaran'ı başkan vekili atadı. Yazıda, Başaran'ın ardından 23 Kasım'dan itibaren de Bocek donunceye kadar meclis uyesi Buşra Ozdemir başkan vekili olarak atandığı kaydedildi. Hacıarifoğlu ise gorevinin başında olduğunu belirterek, Buyukşehir Belediyesi'nden gonderilen elektronik imzalı acıklamanın usulsuz olduğunu soyledi.Antalya Valiliği'nin konuyla ilgili İcişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Mudurluğu'nden goruş istemesi uzerine Genel Mudurlukten gonderilen yazıda, Buyukşehir Belediye Başkanı Muhittin Bocek'in hastayken gorevlendirme yapmasının mumkun olmadığı, Buyukşehir Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu'nun vekillik gorevine devam etmesi yonunde karar verildiği belirtildi. Genel mudurluk, Hacıarifoğlu'nun vekilliğine son verilen yazılı talimatı ise 'yok hukmunde' saydı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Aslı DURAN