Ataturk'un Diyarbakır'a gelişinin 83'uncu yıl donumu torenlerle kutlandı
DİYARBAKIR - Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un Diyarbakır'a gelişinin 83'uncu yıl donumu, Diyarbakır Tren Garında duzenlenen torendeki temsili canlandırmayla kutlandı.

Cumhurbaşkanı olarak 15 Kasım 1937 yılında Diyarbakır'a gelen Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un ziyaretinin 83'uncu yıl donumu, Yenişehir İlce Kaymakamlığı tarafından duzenlenen torenle kutlandı. Diyarbakır Tren Garında duzenlenen torene Yenişehir İlce Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, askeri ve mulki erkan, gaziler, şehit yakınları, oğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Ataturk'un Diyarbakır'a gelişi ve karşılanmasının temsili olarak canlandırılan torende, Elazığ yonunden gelen trende bulunan muharip gaziler, Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci'ye Turk bayrağını takdim etti.
"Şanlı bayrağımızı kahraman gazilerimizden teslim almanın onurunu yaşıyorum"
Kaymakam Beşikci, operek Turk bayrağını teslim aldı. Kaymakam Beşikci, "Ozgurluk ve bağımsızlığımızın simgesi, Turkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet payidar olacağının ve şehitlerimizin emaneti olarak her birimizin taşıyacağı en onemli ve değerli varlığımız şanlı bayrağımızı kahraman gazilerimizden teslim almanın onurunu yaşıyorum. Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un, Diyarbakır'a teşrif ettiği bugun onun en buyuk emanetini Turkiye Cumhuriyetini emanet ettiği sevgili genclerimizle bayrağımızı sonsuza kadar yaşatmak gonullerimizde sonsuza kadar var etmek uğruna teslim ediyorum" diyerek bayrağı oğrencilere teslim etti.
"Bayrağımız sonsuza kadar gonderde dalgalanacak"
Ataturk'un temsili canlandırma etkinliğinin ardından Diyarbakır Tren Garı onunde oğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunları gosterisi yapıldı. Torende konuşan Kaymakam Beşikci, "Bugun Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un, Diyarbakır'a teşriflerinin yıl donumundeyiz. Şuphesiz ki cumhuriyetin kuruluşu ve bugunlere gelişi butun bir milletin toplu mucadelesi devletine ve milletine sahip cıkması ile olmuştur. Uğruna can verilen değerler vatan, millet, devlet, bayrak ve ezan her zaman hepimizin kutsalı ve vazgecilmezi olmuştur. Bu şuur ve iman oldukca, inşallah Turkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak. Biraz once Gazi Mustafa Kemal'in Diyarbakır'a teşrifi bağlamında karşıladığımız bayrağımız sonsuza kadar gonderde bugun olduğu gibi genclerimizin elindeki gibi nazlı nazlı dalgalanacak ve inşallah ebediyen bu topraklar Turk yurdu ve bizim yurdumuz olacaktır" dedi.
Diyarbakır Tren Garındaki torenin ardından Anıtpark'ta celenk sunma toreni gercekleştirildi. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başka Vekili Murat Beşikci tarafından kaymakamlık ve Yenişehir İlce Belediyesi celenklerinin Ataturk anıtına sunulmasıyla başlayan toren, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SEDAT IRMAK