UNESCO Dunya Mirası Listesi'ndeki Karabuk'un Safranbolu ilcesinde bir restoran, yatak yayı ve camaşır makinesi tamburlarından avizeleri, catal ve kaşıktan yapılmış insan formundaki bibloları ve nostaljik Taksim tramvayıyla muşterilerinin ilgisini cekiyor.
Yaklaşık bir yıl once tarihi evleriyle unlu Safranbolu'da restoran acmaya karar veren Gultekin Burhan, iş yerini daha cok geri donuşum malzemeleriyle dekore etmek istedi.
Kentteki hurdacıları gezen Burhan, temin ettiği yatak yayı ve camaşır makinesi tamburundan avizeler ve catal kaşıktan yaptığı biblolarla farklı tarzda bir restoran oluşturdu.
Taksim'deki tramvayın bire bir olcu ve formunda mutfak yapan Burhan, iş yerinin dekorasyonuyla buyuk ilgi goruyor.
Burhan, AA muhabirine yaptığı acıklamada, buranın dekorasyonunun yuzde 95'inin kendisine ait olduğunu soyledi.
Restoranındaki objelerin kendi el emeği olduğunu belirten Burhan, "Daha cok geri donuşum urunlerden faydalanmaya calıştım. Her materyali ilmek ilmek dokuyarak hazırladık. Objelerin hazırlığı yaklaşık 3 ay surdu. Vidasına kadar ben yaptım. Burada gorduğunuz bircok urun benim cocuğum gibi cunku onlarda emek, sevgi ve alın teri var." dedi.
Burhan, yatak yayından ve camaşır makinesi tamburundan avizeler yaptığını anlatarak "Klaksondan dekor yaptık. Catal ve kaşıktan basketbol oynayan ve gitar calan kişileri temsil eden farklı biblolar yaptık. Her birini ilmek ilmek işledim. Geri donuşum kullanabilmek kadar beni mutlu eden hicbir şey yok." diye konuştu.
"Tramvay, Taksim'deki nostalji tramvayı ile aynı olculerde"
Muşterilerine nostalji yaşatmak icin Taksim'deki tramvayın aynı olculerinde tramvay yaptığını dile getiren Burhan, "Belediyeden once siz tramvayı getirdiniz diyen arkadaşlar oluyor. Biz nostaljiyi yaşatmak icin yaptık. Tramvay, Taksim'deki nostalji tramvayı ile aynı olculerde. Sadece motoru ve tekerleği yok. Tramvayı bire bir ilmek ilmek hazırlamam 50 gunumu aldı. Tramvayı mutfak yaptık." ifadesini kullandı.
Burhan, işletmede, yemeklerini yiyen cocuklar icin hazırladıkları; icerisinde oyuncak, cikolata, hikaye ve boyama kitaplarının olduğu bir cekmece olduğunu da sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu