30 Ekim'de yaşanan depremin ardından tum Turkiye İzmir'e yardım gondermek icin seferber olurken, ceşitli illerden gelen yardım kolilerinin icinden cıkan notlar ise gelen yardımları depremzedelere ulaştıran personeli duygulandırıyor.
30 Ekim'de merkez ussu Seferihisar acıkları olan 6,6 buyukluğundeki deprem sonrası Turkiye yine tek yurek oldu. 115 kişinin hayatını kaybettiği, binlerce vatandaşın ise evsiz kaldığı felaket sonrası acılara merhem olmak isteyen vatandaşlar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle depremzedeler icin yardım malzemeleri temin etti. Kısa surede toplanan yardımlar tum illerden İzmir'e gonderilerek, İzmir Valiliği koordinesinde Kulturpark'ta oluşturulan yardım toplama merkezine teslim ediliyor. Yardım kolilerinin icinden cıkan notlar ise gelen yardımları depremzedelere ulaştıran personeli duygulandırıyor.
Yardım malzemelerinin dağıtımında gorev alan ve Elazığ depreminde de bu konuyla ilgilenen Elazığ Kovancılar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Muduru Talha Bicer, şu ana kadar İzmir'e ceşitli illerden 450'den fazla tırla yardım geldiğini ifade etti. Bicer, "81 ilden yardımlar geliyor. Şukurler olsun Turk milleti olarak zaten yardımlaşmayı seven bir milletiz. Gelen tum malzemeleri ayrıştırıp İzmir Valiliği koordinasyonunda tum depremzedelere gonderiyoruz. Arkadaşlarımız, bir kolide ne varsa diğer kolilere de aynı malzemeleri koyuyor. Gelen tum yardımları devlet eliyle teslim alıyoruz, sistemlere giriyoruz. Sistemlerden T.C. kimlik numarası ile vatandaşlara teslim ediyoruz. Bu yardımlaşmayı gorunce devlet memurları olarak biz de iki katı calışıyoruz" dedi.
Gelen bazı yardım kolilerinin icinden depremzedelere yazılan notlar cıktığını soyleyen Bicer, bazı miniklerin harclıklarını, bozuk paralarını biriktirdikleri kumbaralarını ve oyuncaklarını gonderdiğini belirtti. 1999'daki İzmit depremini yaşayan bir ailenin yardımlarla birlikte gonderdiği mektubu okuyan Bicer, boyle notların kendilerini duygulandırdığını dile getirdi.
İzmir'e gelen yardım kolilerinin icinden cıkan notlar ve mektuplar ise kaybolmaması icin ayrı bir yerde toplanıyor. O notlardan bazıları ise şoyle:
Merhaba benim adım Beril. Senin adın ne? Senin nasıl olduğunu cok merak ettim. Konya Beyşehir'den sana bu hediyeyi yolladım. Umarım bu oyuncağı cok seversin. Ben 5 yaşındayım. Kendine cook iyi bak."
-İHA-
Kaynak: İhlas Haber Ajansı