Bağcılar Belediyesi'nin 10 yıl once başlattığı "Hoş geldin Bebek" projesinde 50 bininci bebeğe ulaşıldı. Yeni dunyaya gelen Hasan Ali Sonmez'in ailesini ziyaret eden Bağcılar Belediyesi Gonul Bağı uyeleri, icinde emzirme yastığından ateş olcere kadar gerekli urunlerin yer aldığı bebek seti hediye etti.
Bağcılar Belediyesi, yeni doğum yapan anneleri mutlu gunlerinde yalnız bırakmıyor. 10 yıl once hayata gecirilen "Hoş geldin Bebek" projesi kapsamında başvuruda bulunan 0-6 aylık bebek sahibi aileler ziyaret ediliyor. Boylece bebeğini kucağına alan anne babaların mutluluğuna ortak olunuyor. Ziyaret sırasında gorevli personel, bebeğin sağlık durumu ve ailenin bir sıkıntısı olup olmadığı konusunda goruşmeler yapıyor. Ziyaretlerin sonunda yeni doğan bebeklere ozel hazırlanmış "Hoş geldin Bebek" seti hediye ediliyor. Hediye paketinin icinde emzirme yastığı, bebek battaniyesi, ateş olcer, ıslak mendil ve tırnak makası gibi bebeklerin ihtiyaclarını giderecek urunler yer alıyor.
2010'dan beri surdurulen projede 50 bininci bebek ziyaret edildi. Kirazlı Mahallesi'nde yaşayan Cuneyt-Derya Sonmez ciftinin evine giden Bağcılar Belediyesi Gonul Bağı uyeleri, dunyaya yeni gozlerini acan Hasan Ali ile tanıştı. Pandemi nedeniyle evlere girilmeden yapılan goruşmenin sonunda anneye cicek ve bebek seti hediye edildi. Ziyaretten cok memnun kaldığını soyleyen anne Sonmez, "Ziyaretiniz bizi cok mutlu etti. Bu ozel gunde bizi yalnız bırakmadığınız icin sizlere cok teşekkur ediyorum. Allah'a şukur bebeğimizin durumu cok iyi" dedi.
Sonmez ailesini kutlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Cağırıcı, gonderdiği mesajda şunları soyledi: "Derya ile Cuneyt Sonmez ciftimizi tebrik ediyorum. Bebek berekettir ve mujdedir. Rabbimden Hasan Ali yavrumuza sağlıklı bir omur diliyorum. Allah, ailesine, milletine, dinine faydalı, hayırlı bir evlat olmayı nasip etsin inşallah. Bu sevincinize ortak olmak amacıyla hazırladığımız setimizi kabul etmenizi istirham ediyor, yeni doğan bebeğimize, anne ve babasıyla bir omur boyu mutluluklar diliyorum."
Gonul Bağı, başvuruları değerlendirerek yeni doğum yapanları ziyaret etmeye devam ediyor.
-İHA-
Kaynak: İhlas Haber Ajansı