Ortaokul oğrencisinden ornek davranış...Biriktirdiği harclıklarıyla sokak hayvanlarına mama alıyor
MALATYA - Malatya'nın Yeşilyurt ilcesinde oturan ortaokul oğrencisi Irmak Ozan, biriktirdiği paraları sokak hayvanları icin harcıyor, mama alarak onların karınlarını doyuruyor.

Yeşilyurt ilcesi Cavuşoğlu Mahallesi Necatibey ortaokulunda okuyan 6. Sınıf oğrencisi Irmak Ozan, buyuklerinin verdiği paraları biriktiriyor, biriktirdiği paralarla sokak hayvanlarına mama alıyor ve her gun onların karınlarını doyuruyor.
Her akşam babasıyla yuruyuşe cıkan Ozan, aldığı mamayı yanında gezdiriyor ve yuruyuş guzergahındaki gorduğu butun sokak hayvanlarını doyurmaya calışıyor. Ozan, hayvanları cok sevdiğini belirterek, "Kediler olsun, kopekler olsun sokak hayvanlarını cok seviyorum. Elimden geldiği kadar onların karınlarını doyurmaya calışıyorum. Onlar, bir parca mama yiyince o kadar mutlu oluyorum ki bu mutluluk tarif edilemez. Elimde olsa tonlarca mama alır, butun sokak hayvanlarını doyururdum. Cunku onlar bizim can dostlarımız" ifadelerinde bulundu.
"Kızım arkadaşlarına ve kardeşine ornek oluyor"
Baba Onay Ozan ise kızı Irmak'ın hayvanları cok sevdiğini belirterek, "Ben işe giderken kızım, baba kumbaradaki parayı aldım eve gelirken mutlaka kedime mama al getir diyor. Yada harclıklarını biriktiriyor mama alıp sokakta kedi ve kopeklere veriyor. Akşamları birlikte yuruyuş yapıyoruz. Cadde ve sokakta ne kadar hayvan varsa mama bitene kadar can hayvanlara veriyor . Diyor ki, elimde imkan olsa baba Turkiye'deki tum hayvanları besleyecek kadar mama almak isterdim. Guzel duygu yaşıyorum diyor. Bende kızımla gurur duyuyorum. Sokakta yururken kediler gorunce pis pis deyince tum kediler geliyor ve mama veriyoruz. Bizde kızımla mutlu oluyoruz. Hayvanları kızım cok seviyor ve her akşam kendi elleriyle kedileri besliyor. Evimizde muhabbet kuşumuz var. Kapın onunde kedi var mama veriyoruz. Hayvan sevgisiyle arkadaşlarına ve kardeşine ornek oluyor. En buyuk orneği de kardeşine olmak istiyor . Ben de diyorum ki, can dostlarımız sevelim ve onlara zarar vermeyelim. Kış mevsimi geliyor sokak ve caddelere su ve mama bırakalım. TV kanallarında hayvanlara zarar verenleri gorunce cok uzuluyor. Bizde buradan Can dostlarımıza zarar vermeyelim onları sevelim ve koruyalım kelimelerini kullanıyoruz" şeklinde konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SELCUK DONMEZ