Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya yanlısı ayrılıkcıların kontrolundeki Donbas'ta yaşayan Ukraynalılara Rusca seslenerek yakında savaşın biteceğini soyledi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Covid-19 salgınına yakalandığı 9 Kasım'dan bu yana evinden calışmalarını surdurmeye devam ediyor. Zelenskiy, yayınladığı videoda gundeme ilişkin acıklamalarda bulundu. Evinde karantinada olduğunu soyleyen Zelenskiy, tum tedavi masraflarını kendisinin karşıladığını, bu masrafların milyonlarca dolar duzeyinde olmadığını, cok ekonomik bir tedavi sureci gecirdiğini ve bir sure daha calışmalarını evinden surdurmek zorunda olduğunu soyledi. Kendisini iyi hissettiğini belirten Zelenskiy, bazı kişilerin hastalığına sevindiğini, bu duruma kendisinin cok uzulduğunu ifade etti. Hastalığın kendisini korumayan herkese bulaşabileceğini kaydeden Zelenskiy, "Duruma objektif bir şekilde bakmamız gerekiyor. Salgın kuresel boyutta yayıldıktan sonra virusun bana bulaşmayacağını duşundum. Ancak şunu anladım herkes risk altında ve guvenilir bir aşı bulunana dek bu devam edecek" dedi.
Ukrayna'da 2014'te Rusya yanlısı ayrılıkcılar tarafından Kiev yonetiminden ayrılan Donbas Bolgesi'ni geri kazanmak icin cabalarını surduren Zelenskiy, bu bolgede yaşayan halka seslendi. Rusca konuşan Zelenskiy, "İşgal altındaki topraklarda bulunan Ukraynalılara seslenmek istiyorum. Tum gercekleri kendiniz gorebilirsiniz. Ukrayna'nın kapıları size sonuna kadar acık. Savaş kesinlikle sona erecek ve artık bir sınır kontrol noktasına ihtiyacımız olmayacak. Ukrayna bunun icin elinden geleni yapıyor" dedi.
Zelenskiy, bolgede barışı sağlamak icin ellerinden geleni yaptıklarını ancak tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donbas ve Luhansk yoneticilerinin buna engel olduğunu savundu.
-İHA-
Kaynak: İhlas Haber Ajansı