ANKARA'da bedensel engelli Fahrettin Taşkıran (32), Beypazarı'nda actığı butik otelde, şehir dışından gelen bedensel engellileri ucretsiz ağırlıyor.Beypazarı'nda yaşayan Fahrettin Taşkıran, 9 yıl once gecirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Kaza sonrası felc olan ve boynundan aşağısı tutmayan Fahrettin Taşkıran, fizik tedavi gordu. Tedaviyle belden yukarısını hareket ettirebilen Taşkıran, tekerlekli sandalye ile hayata tutundu. Ailesi ile birlikte yaşayan Taşkıran, 5 ay once ise ilcede butik otel acmaya karar verdi. Kultur ve Turizm Bakanlığı tarafından oturdukları konağın tarihi tescilli yapı olduğunu oğrenen Taşkıran, kirayla başka bir eve taşınarak, konağın restorasyonu icin anlaşmalı bankadan duşuk faizli 10 yıl odemeli kredi aldı. Oturduğu konağı butik bir otele ceviren Taşkıran, şehir dışından gelen, kendisi gibi bedensel engellileri de konağında ucretsiz ağırlamaya başladı. 6 odası, engelli asansoru ve tarihi mahzenleri olan konak, Beypazarı'nın ilk engelli dostu oteli oldu.
'RESTORE EDEREK İŞLETMEYE ACTI'2011 yılında Beypazarı'nda trafik kazası gecirdiğini ve sakat kaldığını soyleyen Taşkıran, "Vucudum boyundan aşağı tutmamaya başladı. Daha sonra fizik tedaviyle belden yukarısı duzeldi ama bacaklarım tutmadı. Bu konak dededen kalma kendi evimizdi. Buranın İl Kultur ve Turizm Mudurluğu tarafından tarih tescilli yapı olduğunu oğrendim. Krediden faydalanarak, burayı restore ettirerek, işletmeye actık" dedi.
'OTEL, ENGELLİLERİN İHTİYACLARINI KARŞILAYACAK ŞEKİLDE YAPILDI'Taşkıran, restorasyonu engellilerin de rahatca konaklayabilecekleri şekilde yaptıklarını soyleyerek, kendi durumunda olan engellileri de misafir ettiğini soyledi. Taşkıran, "Beypazarı'nda bedensel engelli bir bireyin rahatlıkla konaklayıp ihtiyaclarını gidereceği bir yer olmadığı icin bu oteli actık. Bu durumda olan kişiler genellikle eve bağımlı kalıyor, ailelerinde coğunlukla yapabileceği bir şey olmuyor. Şehir dışından gelecek bedensel engelli kişileri de rezervasyon yaptırmaları koşuluyla otelimizde ucretsiz ağırlıyoruz. Otelimiz aile işletmesi. Babam ve annem işletmede bana yardım ediyorlar. Otelimiz engellilerin ihtiyaclarını karşılayabilecek şekilde yapıldı" diye konuştu. Taşkıran, otelde 6 odanın olduğunu, birinde kendisinin kaldığını soyleyerek, "Ayrıca oturma salonu, yer ustu ambar mahzeni ve yer altı 300 yıllık tarihi mahzeni ile misafirlerimizi otantik bir şekilde ağırlıyoruz" ifadesini kullandı.
- AnkaraKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Haluk KARAASLAN