Baleye başladığı yıllarda tekvandoyla da ilgilendiğini belirten unlu balet, dikkat cekici bir acıklama yaptı. Anne ve babasının TRT'den emekli yayıncı olduklarını soyleyen Sağturk, "Annemle babam Turkiye'ye tekvandoyu getiren insanlardı. Ben ve kardeşim de kendimizi tekvandonun icinde bulduk. Kırmızı siyah kuşağa kadar geldim. İstanbul'da Turkiye Şampiyonası'nda kendi sıkletimde altın madalya almıştım" dedi. Sağturk, tekvandoya devam etme şansı olmasına rağmen sanata yoneldiğini acıkladı. Programda pandeminin sanata etkilerinden de soz eden sanatcı, TRT 2 kanalının sanatseverler icin onemli olduğunu soyledi: "TRT 2 cok değerli bir kanal. Devlet opera ve balelerimiz tarafından yapılan projeleri TRT 2 ustleniyor, iyi ki var. Ulkemizde boyle bir kanalın varlığını bilmek bile cok değerli."
Gencler nasihat kabul etmiyor
Hulya Kocyiğit'le sohbeti sırasında sık sık universitelerde genclerle bir araya geldiğini belirten Tan Sağturk, genclerin kendilerine nasihat verilmesini kabul etmediklerini soyledi. Başarısızlıklardan ders cıkarılması gerektiğini ifade eden Sağturk, "Duşmelerden, tekrar ayağa kalkmaktan yararlanabiliyor olmak lazım" dedi. "Film Gibi Hayatlar", bugun saat 12.00'de TRT 2'de ekrana gelecek.

Kaynak: Hurriyet