HATAY'da kucuk yaşında muziğe merak duyan ve zamanla ceşitli gruplarda sahne alan demir ustası Edip Bağdatlı (70), kendisini eğitiminden alıkoyduğu gerekcesiyle tellerini soktuğu gitarını 40 yıldır cezalandırıyor.
Muziğe olan aşkı 5 yaşında başlayan ve zamanla ceşitli enstrumanlar alarak arkadaşlarıyla beraber bir muzik gurubu kuran Edip Bağdatlı, eğitimini yarıda bıraktı. Yıllar icerisinde terzi arkadaşlarıyla muzik grubu kuran Bağdatlı, bir duğunde caldığı parca yuzunden 'siyasi' olduğu yonunde değerlendiren kişiler tarafından motosikletinin lastiklerinin kesildiğini anlattı. Bağdatlı, "Motosikletin lastikleri kesildi. Ancak bizim siyasetle ilgimiz de yok. Tabi o gunku hayat şartları farklıydı Turkiye'de, Allah bir daha yaşatmasın" dedi.
'GİTARA VEDA ETTİM'Bir daha tekrar calmamak uzere gitara veda ettiğini anlatan Bağdatlı, "Tabi işsiz, gucsuz de olmuyor. Eğitimi de yarım bırakmak zorunda kalmıştım muzik yuzunden. 15 sene sandalye imalatı yaptım, yıllar sonra bunu demir sanatına donuşturdum. Talep geldikce mesleği geliştirdim. O yıllardan bu yana İspanyol gitarım vardı. 100 yıllık kaliteli bir gitardı. Dedim 'Sen bana sebep oldun, eğitimi bırakıp, muziğe başlamam icin, nasıl bırakacağım seni, kıramam, kıyamam kırmaya.' Gitarımın tellerini soktum" diye konuştu.
'SAKIN OKULU BIRAKMAYIN'Muzik yapmak icin eğitimini yarıda bıraktığı icin pişman olduğunu anlatan Bağdatlı, genclere seslenerek, "Herkes istediği enstrumanı calsın ama sakın okulu bırakmayın, eğitim şart her konuda. Cunku eğitim beyni geliştirir, insanı geliştirir, tum guzellikleri yaşatır. Muzik duygulara hitap eder ama eğitim insanlığa hitap eder. İnsanlığa hitap eden şeyi, mutlaka geliştirmemiz lazım."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / İzzet NAZLI