ADANA'da, losemi hastalığıyla mucadele eden, ardından kok hucre nakliyle hayata tutunan ve sağlığına kavuşmak icin gun sayan Kuzey Deniz Şengezer (3), İzmir'de, depremden saatler sonra enkaz altından cıkarılan Ayda ve Elif bebeğe destek mesajı gondererek, "Kardeşlerim sizleri cok seviyorum, Allah'ım sizi korusun, kurtulmanıza cok sevindim" dedi.
Ozgul ve Gurcan Şengezer (31) ciftinin oğulları Kuzey Deniz, gecen yıl mayıs ayında ateşlendi. Minik Kuzey'in akut lenfoblastik losemiye yakalandığı belirlendi. Şengezer cifti, kemoterapi tedavisi goren oğulları Kuzey'in hastalığının tek caresinin kok hucre nakli olduğunu oğrendi. Yunanistan'ın Girit Adası'ndaki Hanya kentinde yaşayan Andreas'ın iliğinin Kuzey'e yuzde 90 uyumlu olduğu tespit edildi. Ancak koronavirus salgını nedeniyle ucuş seferlerinin kaldırılması, naklin iptaline neden oldu. Bunun uzerine Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Universitesi Kok Hucre Bankası'nın girişimleri sonucu Andreas'tan alınan ilikler kara yoluyla İstanbul'a, buradan da Adana'ya getirildi. Eksi 170 derecenin altında dondurulan kok hucreler 20 Mayıs gunu Adana'da ozel hastanede gercekleşen operasyonla Kuzey Deniz'e nakledildi. Başarılı gecen operasyon sonrası Kuzey Deniz'in hastanede tedavi ve gozetim suresi başladı. 7 Temmuz'da tedavi gorduğu hastaneden taburcu olan minik Kuzey, o gunden itibaren sağlığına tam olarak kavuşmak icin gun sayıyor.
'AYDA VE ELİF KARDEŞİMİ SEVİYORUM'Anne Ozgul Şengezer, oğlu Kuzey Deniz'in verdiği mucadele sonrası ozellikle insanların iyiliğine cok onem verdiğini bircok konuda hassas davrandığını, duygusallaştığını soyledi. Oğlunun 30 Ekim'de İzmir'de yıkıma neden olan 6.6 buyukluğundeki depremden saatler sonra enkazdan sağ olarak cıkarılan yaşıtları Ayda ve Elif bebeğin kurtarılmasına cok sevindiğini dile getiren anne, Kuzey Deniz'in Ayda Gezgin (3) ve Elif Perincek'e (3) gonderdiği mesajı cep telefonuyla kaydetti. Minik Kuzey goruntulu gonderdiği mesajda, "Ayda ve Elif kardeşlerim, sizleri cok seviyorum. Allah'ım sizleri korusun. Depremden kurtulmanıza cok sevindim" diye konuştu. Kuzey Deniz ayrıca losemi hastaları icin kok hucre bağışı cağrısında bulundu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Can CELİK