DİYARBAKIR'ın Hazro ilcesinde, beden eğitimi oğretmenliği yapan Mehmet Cicek, boş zamanlarında badminton sporcusu Kubra Getiren'e (18) gonullu olarak antrenorluk yaptı. Getiren, Turkey Open Olimpiyat Kota Badminton Turnavası'na katılmaya hak kazandı. Getiren ve Cicek bu turnuvayla birlikte aynı zamanda Badminton Milli Takımına da davet edildi.
Hazro'da beden eğitimi oğretmeni olan ve Milli Takım antrenorluğu yapan Mehmet Cicek, cocukluğumdan beri bildiği badminton sporunu cocuklara oğretmek icin caba sarf ediyor. Cicek, ilkokul eğitiminden beri badminton sporuna ilgi duyan Kubra Getiren'e gonullu olarak antrenorluk yaparak, Milli Takımı'na davet edilmesini sağladı. Diyarbakır'daki cocuklara hem de iyi sporcular yetiştirmek amacında olduğunu soyleyen Cicek, "Badminton sporuyla alakalı olarak hedefimiz bircok insana oğretmek. Diyarbakır'ın her sokağında caddesinde her yaş grubunun badminton oynamasını istiyorum. Kubra, 14-17 Aralık'ta yapılacak Turkiye Open Turnuvası'na katılacak. Kendisi zaten ust duzey sporculardan birisi. Şampiyonada ilimizi en iyi şekilde temsil edecektir. Boş zamanlarımızı en iyi şekilde daha verimli halde gecirmek icin gonullu olarak yapıyorum bu işi. Herhangi bir kurumdan veya yerden ucret talep etmeden sevdiğim bildiğim işi herkese oğretmeye calışıyorum. Bir değil bircok Kubra yetişsin Diyarbakır'da" dedi.
AVRUPA JUNIOR 3'UNCULUĞU ELDE ETTİ2012 yılında ilkokul 4'uncu sınıftayken beden eğitimi dersinde ozenerek izlediği badminton sporunu yapmaya başlayan Kubra Getiren, GAP Karacalı Anadolu Lisesi 4'uncu sınıf oğrencisiyken lise takımındaki başarısıyla Milli Takım'a secildi. 3 yıldır Milli Takım sporcusu olan Getiren, 2017 yılında Avrupa Junior 3'unculuğu elde etti. 2018-2019 yılları arasında ise duzenlenen ceşitli musabakalarda Anadolu Yıldızlar Ligi birinciliği, okul sporlarında ve Turkiye şampiyonasında ceşitli dereceler elde etti. Son olarak 2020 yılı şubat ayında 19 yaş altı Turkiye şampiyonasında on elemeyi gecerek ilk 64'e kaldı. Getiren'i 4 yıldır aktif olarak calıştıran Mehmet Cicek de gonullu olarak antrenorluk desteği veriyor.
'BEN DE ANTRENORUM GİBİ SPORCULAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUM'Getiren, ilkokuldayken beden eğitimi derslerinde arkadaşlarının oynadığını ve genelde cok zevk aldığı bir spor olduğunu ifade ederek, "İlkokul 4'uncu sınıfta başladım. Oğretmenlerim de bende yetenek gordu. O yeteneği devam ettirmeye calıştım. Guzel yerlere geldim. Ailem de arkamdaydı. Devam ettikce guzel yerlere geliyor insan. İyi dereceler yaptım. Aynı şekilde babam başta olmak uzere ailem de arkamda duruyor. Avrupa Junıor 3'unculuğu aldım. 68 başarım var. Milli Takım'da olduğum icin Junıor ve international macım var. Junıor da oynayacağım 13-17 Aralık'ta, antrenorumle beraber gideceğim derece yapmak istiyorum. Ben de antrenorum gibi sporcular yetiştirmek istiyorum. İlerleyen yaşlarda beden eğitimi oğretmeni olmak istiyorum. Ben de milli antrenor olarak sporcularımı bu seviyelere getirmeyi isterim" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Burak EMEK